Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο Πανταλάκης, ο Σάλλας και η ATEbank! - “Έντιμο” ή “ύποπτο” το σενάριο;


Οι κκ Σάλλας & Πανταλάκης
Σας θυμίζουμε ότι μόλις ανέλαβε ο κ. Πανταλάκης, τον Οκτώβριο του 2009 Διοικητής της ATEbank (που πριν από την ΑΤΕ ήταν αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της… Πειραιώς!), ενεγράφησαν αμέσως ΟΛΕΣ οι επισφάλειες, αντίθετα με την πρακτική των υπολοίπων τραπεζών, που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να μειώσουν τις επισφάλειες.
“Έντιμο”, μπορεί να πουν κάποιοι, “ύποπτο”, μπορεί να πουν κάποιοι άλλοι.
Αν υπάρχει περιθώριο να μην εμφανίσεις, ακόμη, κάποιες επισφάλειες, ποιος ο λόγος να σπεύσεις να τις εμφανίσεις;
Μήπως για να σαπίσεις το μαγαζί και να το απαξιώσεις πριν την ώρα του;...

Η πρόταση Σάλλα για ΑΤΕ και ΤΤ μαζί, πριν απαξιωθεί ακόμη το τελευταίο, έγινε το φθινόπωρο του 2010. Τότε έδινε 700 εκατομμύρια για good και bad κομμάτι μαζί, μαζί και με το ΤΤ.
Τώρα έδωσε 95 και πήρε το good κομμάτι, μόνον.
Αλλά η λογιστική απαξίωση της ΑΤΕ είχε ήδη γίνει λίγους μήνες πριν από την πρώτη πρόταση Σάλλα και αμέσως μετά που ανέλαβε ο Πανταλάκης (πρώην αναπληρωτής Δ.Σ. της Πειραιώς, να μην το ξεχνούμε, δηλαδή πρώην δεξί χέρι του Σάλλα).
Τώρα όλα αυτά μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά αν δεν είναι;


Το who is who του κ. Πανταλάκη
 

* Ο Θεόδωρος Πανταλάκης γεννήθηκε το 1954 στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι κάτοχος Πτυχίου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1980 έως το 1991 εργάστηκε στην ΕΤΕΒΑ, από την οποία αποχώρησε το 1991 ως αναπληρωτής διευθυντής.

* Την περίοδο 1983- 1985 ήταν σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Βαΐτσιου και την περίοδο 1985-1988 ήταν διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Θεόδωρου Καρατζά.


* Από το 1991 έως το 1996 ήταν Βοηθός Γενικός Διευθυντής στον Όμιλο Interamerican.


* Από το Μάρτιο του 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 κατείχε τη θέση του Υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ συγχρόνως ήταν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος ή Μέλος Δ.Σ. θυγατρικών εταιρειών της Εθνικής Τράπεζας. Υπήρξε, επίσης, Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Πρόεδρος του Κεντρικού Αποθετηρίου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ.ά.


* Τον Μάιο του 2004 ανέλαβε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, και από τον Ιανουάριο 2009 έως τον Δεκέμβριο 2009 ήταν Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής CEO του Ομίλου.


* Τον Δεκέμβριο 2009 ανέλαβε Πρόεδρος του Δ.Σ. - Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.


* Είναι επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. θυγατρικών εταιρειών της Αγροτικής Τράπεζας καθώς και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.  

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πλήρης δικαίωση του Ε Μ ΠΡΟ Σ: Εισαγγελέας για τα 8 εκατ. ευρώ του Πανταλάκη!

 

Δείτε το άρθρο με τα σχόλια του και στο Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: