Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση ταυτότητας

Η συναυλία του λαϊκισμού
παραστάσεις της οποίας δίνει με πρόδηλη θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, και με εφαλτήριο ποικίλες παραμέτρους της εθνικής καθημερινότητας, συνεχίστηκε αυτή τη φορά με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποκατάσταση της τάξης στο κέντρο της Αθήνας.
Ένα κέντρο το οποίο μέχρι πρότινος έμοιαζε μη αναστρέψιμα παραδωμένο στην αναρχία, την εγκληματικότητα και το φόβο, με τις προφανείς, οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο για την καθημερινότητα των κατοίκων του, αλλά και για την εικόνα την οποία εκπέμπει η σύγχρονη Ελλάδα στο εξωτερικό.
Συνδυάζοντας την…
κατακεραύνωση της απομάκρυνσης των παράνομων μεταναστών, με υπεράσπιση των αντιδράσεων των κατοίκων της Θράκης, εκεί όπου μεταφέρθηκαν προσωρινά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να ανοίξει τη βεντάλια του λαϊκισμού. Φιλοξενώντας κάτω από την ομπρέλα του, τα αιτήματα… των πάντων. Άκριτα και βιαστικά.
Επιβεβαιώνει έτσι η Κουμουνδούρου ότι απέχει μακράν της εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας που καλείται να διαχειριστεί μια Ελλάδα σε βαθιά κρίση. Αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας, υπό την έννοια ότι… αλλάζει στοιχεία της ταυτότητας αυτής, ανάλογα με την επικαιρότητα.
Έτσι, δεν συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά μάλλον υποδαυλίζει τη διαιώνιση των παθογενειών που γέννησαν την κρίση αυτή. Και την έκαναν να θεριέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: