Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Προμαχώνα, Κερδύλλια και Στρυμονικό


Κλιμακώνονται καθημερινά οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Κλειστοί παραμένουν οι μεθοριακοί σταθμοί στον Προμαχώνα και στη Δοϊράνη Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Ήδη, υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων από σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα και νταλίκες και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ από το πρωί χιονίζει στον Προμαχώνα και σημειώνεται πτώση θερμοκρασίας. 
Αγρότες παρέταξαν τρακτέρ και στη συνοριακή διάβαση Ευζώνων, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.
Επίσης, τρακτέρ παραμένουν στη Νίκαια της Λάρισας, ενώ στην εθνική Αθηνών- Λαμίας παραμένουν τα μπλόκα στο Κάστρο και την Αλαμάνα, αλλά και στο ύψος του ...Λεβέντη στην παλαιά εθνική.
Εξάλλου, στο νομό Σερρών κλειστή είναι η εθνική Θεσσαλονίκης- Καβάλας, στο ύψος των Κερδυλλίων.
Παραμένουν τα μπλόκα και στον κόμβο Χρυσούπολης Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού, ενώ από τις 10.30 το πρωί, εξάλλου - και για περίπου μιάμιση ώρα - οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του μπλόκου του Στρυμονικού. 
 Μετά τις 12.00 το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά, ώστε να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας Πανσερραϊκού - ΠΑΟΚ.
Στην Πέλλα οι αγρότες από περιοχές του νομού αποφάσισαν να κατέβουν από σήμερα με τα τρακτέρ τους, στον κόμβο Μαυροβουνίου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.
Επίσης με αποκλεισμό διαρκείας του συνοριακού σταθμού Ορμενίου Έβρου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απειλούν οι αγρότες της περιοχής.
Εξάλλου, σε μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, προχώρησαν χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων.
Τέλος σε κινητοποιήσεις κατέρχονται και οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Άρτας.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: