Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται ή βιώνουν τον Μεγάλο Ύπνο.


Σιγά… η κυβέρνηση κοιμάται


Οι ξένοι μας κατηγορούν ότι ρίχνουμε το ευρώ αφού είμαστε αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, οι Γερμανοί μας λένε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από κανένα και να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. 
Ο Alex Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κάνει λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας και όχι της Ευρωζώνης. 
Οι FT μιλούν για ελληνική τραγωδία με όλους τους άλλους θεατές.
Αυτά και άλλα πολλά από το εξωτερικό, όμως, τώρα έρχονται και οι Έλληνες και τα ρίχνουν στην κυβέρνηση για την αναβλητικότητά της, την αναποφασιστικότητα και την έλλειψη σχεδίου για έξοδο από την κρίση.
Τα όσα ακούστηκαν σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα είναι εντυπωσιακά.
Η οικονομολόγος, Μ. Ξαφά, μέχρι πρότινος στο ΔΝΤ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην μπορεί να δανειστεί τον Απρίλιο και τον Μάιο οπότε… το χρεοστάσιο έρχεται. 
Είπε επίσης ότι λήγουν σύντομα ομόλογα αξίας 22 δις και από κάπου πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν. Αναφέρθηκε στην απροθυμία των ξένων επενδυτών να αγοράσουν ομόλογα από μια χώρα ανυπόληπτη. 
Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση διότι πάει να στραγγαλίσει τις τράπεζες.
Μαζί της συμφώνησε και ο οικονομολόγος, στέλεχος της EFG Eurobank, κ. Χαρδούβελης οποίος είπε πως αν πέσουμε κι άλλο στη βαθμίδα της πιστοληπτικής ικανότητας και η ΕΚΤ δεν κάνει δεκτά τα ομόλογά μας τότε έχουμε καταστραφεί.
Από την άλλη, δις ευρώ φεύγουν από τη χώρα, η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι, τα έσοδα μειώνονται δραματικά και το οικονομικό επιτελείο πάει με τον… αραμπά του. 
Θα πάει ο Παπακωνσταντίνου στην Ασία και τις ΗΠΑ να πουλήσει ομόλογα (λες και υπάρχουν κορόϊδα να τα πάρουν), προχωρά σε αφαίμαξη των δημοσίων υπαλλήλων με απώλειες εισοδημάτων έως και 700 ευρώ το μήνα, έρχονται τα φορολογικά μέτρα αλλά με το πάσο τους.
Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται ή βιώνουν τον Μεγάλο Ύπνο.
Σιγά… η κυβέρνηση κοιμάται.
Από Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: