Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Μετ' εμποδίων εξακολουθούν να διεξάγονται οι μετακινήσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στην Εγνατία Οδό, καθώς οι αγρότες παραμένουν και σήμερα Κυριακή στα μπλόκα.
Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου και της Ριτσώνας στο νομό Βοιωτίας, καθώς και στην Αλαμάνα Φθιώτιδας
Κλειστή είναι και η παλαιά εθνική Λαμίας - Λιβαδειάς στο 72 χλμ.
Μπλόκο των αγροτών και στη Χρυσούπολη Καβάλας. Κλειστή είναι από την Παρασκευή το μεσημέρι η Εγνατία Οδός Σερρών-Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων στη γέφυρα του ποταμού Στρυμώνα.
Περιοδικά διακόπτεται η κυκλοφορία στον κόμβο του Βογατσικού, στην παλαιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης.
Στο Στρυμονικό Σερρών, οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ, χωρίς ...
ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στην Χαλκιδική, όπου υπάρχει επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ.
Συγκέντρωση τρακτέρ υπάρχει και στο Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στη Νίκαια και στα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.
K. Μπατζελή: Καλούμε τους αγρότες σε διάλογο
Ανοιχτή σε διάλογο με τους αγρότες εμφανίστηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, καλώντας τους να συμμετάσχουν ακόμη και από αύριο στο διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα.
Η υπουργός επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή της στους αγρότες για συμμετοχή και στον εθνικό διάλογο για τα αγροτικά στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Το Ζάππειο είναι ένας χώρος δημοκρατίας, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.
Σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής της και γι’ αυτό το λόγο δεν προσπαθεί να το λύσει αποσπασματικά.
«Για πρώτη φορά φέρνουμε το αγροτικό σε κοινωνική διαβούλευση με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή», δήλωσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στην ελληνική περιφέρεια».
Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: