Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Το ΠαΣοΚ φοβάται το πολιτικό κόστος και ατενίζει το χάος

Όταν υπόσχεσαι ραγδαίες αλλαγές, ανατροπή της οικονομίας και της κοινωνίας, «επανάσταση» πράσινη ή άλλης απόχρωσης, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τα κάνεις. 
Αλλιώς θα συγκαταλέγεσαι κι εσύ στον κύκλο των χαμένων ελπίδων και προσδοκιών των πολιτών.
Κάπως έτσι πάει να την πατήσει το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της αναβλητικότητας που το διακρίνει ως κυβέρνηση αλλά και της ατολμίας να πάρει δραστικά μέτρα για την οικονομία.
Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που εγκρίθηκε με αστερίσκους από τους κοινοτικούς.
Μπορεί στην Αθήνα να επιχαίρουν για το πράσινο φως λες και πρόκειται για τεράστια επιτυχία, όμως, στις Βρυξέλλες προστέθηκε ένας ακόμη προβληματισμός.
Είναι η κυβέρνηση έτοιμη να «σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα»;
Μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για αποφυγή της χρεοκοπίας και της ακολουθούμενης περιπέτειας που θα μπλέξουμε ως χώρα;
Κατά τη γνώμη μας δεν είναι και αυτό αποδεικνύεται από το ΠΣΑ που παρουσιάστηκε. Εφόσον η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, τα γκάλοπ της δίνουν ...
αέρα και δείχνουν ότι ο κόσμος περιμένει πολλά, τότε γιατί δεν τολμά;
Γιατί επιλέγει ένα… λάιτ Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν;
Και γιατί πρέπει η Ελλάδα να μπει στη βάσανο της καθημερινής έρευνας των στοιχείων της και των δράσεών της; Αφού το οικονομικό επιτελείο μπορεί τώρα να πάρει μέτρα γιατί δεν το κάνει, την ίδια στιγμή που γνωρίζει ότι τα μέτρα που έλαβε είναι ανεπαρκή και θα χρειαστεί σε τρείς  μήνες να ξαναφέρει νέο Πρόγραμμα;
Ας μας πάρει κοστούμι σε όλους ( ο καθένας ανάλογα με τα έσοδά του και τον τρόπο διαβίωσής του) τώρα ώστε να βγούμε πιο γρήγορα από τη στενωπό.
Τι θα γίνει αν το Μάιο το έλλειμμα δε δείχνει να μειώνεται και η Ελλάδα εμφανίζεται να μην πιάνει τους στόχους που έχει θέσει;
Τότε θα έλθει η Κομισιόν πιο αγριεμένη, θα επιβάλλει αυτή τα μέτρα που θέλει και… γαία πυρί μειχθήτω. Θα έχουμε χάσει ένα εξάμηνο ως χώρα, σε μια στιγμή που δεν μπορεί να χάνεται ούτε μια ημέρα.
Επομένως, με το να αφήνει η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο το πολιτικό κόστος, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία στη χώρα. 
Και σ’ αυτή την τακτική μεγάλη ευθύνη έχει ο ηγέτης, δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου που πρέπει να βγει από τη νιρβάνα της εκλογικής επιτυχίας και τα ταξίδια στο εξωτερικό και να εμπλακεί περισσότερο με την οικονομία, το κρίσιμο διακύβευμα αυτής της χώρας.
Από Factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: