Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ξανά στο προσκήνιο η κ. Καραχασάν...



ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Έστησε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για να συναντηθεί με κατοίκους των Θερμών και μουσουλμάνους βουλευτές και με την κ. Καραχασάν ο Έλληνας ομόλογός του 

Οργανωτικά έκλεψε τις εντυπώσεις η άλλη πλευρά

Έστησε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό ο Έλληνας ομόλογός του και ήταν γρίφος που οφειλόταν η καθυστέρηση, αφού η συνεννόηση των δεκάδων διπλωματικών και άλλων υπαλλήλων των δύο πλευρών ήταν διαρκής.
Τι συνέβη και μέσα στο κρύο ο Μπόικο Μπορίσοφ ντυμένος με το παλτό του τον ανέμενε μπροστά από το σημείο όπου θα έκοβαν την κορδέλα, ενώ η ανησυχία υπήρχε και στους 150 περίπου δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο των εγκαινίων από τις δύο χώρες. Η αμηχανία του ...
ήταν εμφανής. Η εξήγηση δόθηκε με την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού μια και ήθελε να τον συναντήσει αντιπροσωπεία κατοίκων των Θερμών για να του θέσει αιτήματά της.
Πράγματι ανεβαίνοντας αφού έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο γλυτώνοντας την μισή και πλέον οδική διαδρομή –μαρτύριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφυγε για λίγο από το δρόμο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Θερμών, τους μουσουλμάνους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Τσετίν Μάντατζη αλλά και την νομαρχιακή σύμβουλο Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν αλλά και κατοίκους της περιοχής, ενώ αμέσως μετά συνέχισε για το σημείο όπου είχε οριστεί να γίνει η σχετική τελετή.
Στην ελληνική πλευρά σχεδόν δεν έγινε τίποτα απολύτως, χρησίμευε ο χώρος σαν παρκινγκ των οχημάτων, λεωφορείων και των ειδικών βαν της ΕΡΤ για την απ’ ευθείας μετάδοση δορυφορικά της όλης τελετής.
Όλα συνέβησαν επί βουλγαρικού εδάφους, όπου υπήρχε σχετική εξέδρα με την μικροφωνική από όπου έγινε ο αγιασμός, οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, για να οδεύσουν όλοι ανεξαιρέτως στο Ζλάτογκρατ την όμορφη συνοριακή παραδοσιακή πόλη. Οι Βούλγαροι παρά την πιο άθλια εικόνα οικονομική και πολιτική κατάφεραν να κερδίσουν κι εδώ τις εντυπώσεις.
Χρόνος Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια: