Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Κρούει τον κώδωνα το ΙΟΒΕ με επιστολή στον πρωθυπουργό


Ανοικτή επιστολή, η οποία απευθύνεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Το ΙΟΒΕ, το οποίο σε μεγάλο βαθμό απηχεί και τις απόψεις του ΣΕΒ, θέτει, μέσω του συγκεκριμένου κειμένου, μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο που θα λυθούν.
Συγκεκριμένα, αφού επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, εκτιμά πως αν δεν αντιστραφούν οι δυσμενείς εξελίξεις ελλοχεύουν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης του ...
συστήματος, ενώ συνιστά δυο παράλληλες προσαρμογές: η πρώτη είναι η δημοσιονομική και η δεύτερη αφορά την ανταγωνιστικότητα.
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι αν δεν αντιστραφούν οι δυσμενείς εξελίξεις, στις οποίες ελλοχεύουν κίνδυνοι αποσταθεροποίησης όχι μόνο του οικονομικού/χρηματοπιστωτικού, αλλά και του πολιτικού/κοινωνικού συστήματος, η οικονομική κρίση κινδυνεύει να μετατραπεί σε κοινωνική κρίση και κρίση αξιών.
Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: