Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πως είδαν στην Γερμανία τη νίκη Σαμαρά

«Η επιστροφή ενός σκληροπυρηνικού – οι Έλληνες συντηρητικοί ψηφίζουν τον Σαμαρά για πρόεδρο», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά.

«Το συντηρητικό κόμμα της Ελλάδας, η ΝΔ, κάνει δεξιά στροφή. Την Κυριακή τα μέλη της ΝΔ ψήφισαν τον 58χρονο Αντώνη Σαμαρά ως πρόεδρο του κόμματος.

Ο Σαμαράς διετέλεσε υπουργός σε διάφορες συντηρητικές κυβερνήσεις και διακρίθηκε στο παρελθόν εκτός των άλλων και για τη σκληρή του στάση στη διένεξη για την ονομασία με την γειτονική ‘Μακεδονία’…

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ ψήφισε τον πρόεδρο η κομματική βάση. Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες ήταν έκπληξη: ο αριθμός των ψηφοφόρων έφθασε τους 750.000 – ιδιαίτερα υψηλός.

Οι ψηφοφόροι ψήφισαν σε εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την επικράτεια.»

Η εφημερίδα αναφέρεται στις εκλογές του Οκτωβρίου και την ήττα της ΝΔ και υπογραμμίζει:

«Όμως με την πρώτη ματιά η σαφής νίκη του Αντώνη Σαμαρά συνιστά έκπληξη, διότι ο Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών είχε εγκαταλείψει την κυβέρνηση της ΝΔ το 1992 και είχε ........
.ιδρύσει δικό του κόμμα, λειτουργώντας τότε ως καταλύτης για την πτώση της κυβέρνησης. Το 2004 τον επανέφερε στους κόλπους του κόμματος ο νεοεκλεγείς τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.»

 Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου:
«Τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ήταν η τρομακτική ανικανότητα, ο λήθαργος και η διαφθορά. 

Εξαπάτησε τους πολίτες υποσχόμενη αξιοκρατική διακυβέρνηση και εξαπάτησε και την ΕΕ αποκρύπτοντας τη δραματική κατάσταση των δημοσιονομικών. 
Το κόμμα τιμωρήθηκε και δικαίως, με το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. 
Όμως η ευθύνη του κόμματος δεν σταματά εκεί. 
Μετά την εκλογική της ήττα η ΝΔ βυθίστηκε στο χάος και αναζήτησε νέο πρόεδρο"..."τον Αντώνη Σαμαρά που το εθνικιστικό στρατόπεδο αρέσκεται να εμφανίζει ως πολιτικό με πυγμή. 
Ελοχεύει ο κίνδυνος, οι συντηρητικοί, οι οποίοι στην άσκηση πολιτικής απέτυχαν παταγωδώς, να μεταθέσουν τώρα σε ιδεολογικό επίπεδο το μέτωπο της αντιπαράθεσης με το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα. 
Αυτό θα ήταν μοιραίο. 
Οι προκλήσεις είναι μεγάλες για την Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. 
Για να αποφύγει τη χρεοκοπεία του κράτους η Ελλάδα χρειάζεται μια τολμηρή κυβέρνηση και μια συνετή αντιπολίτευση.
Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία το έχει καταλάβει. 
Το χρωστάει άλλωστε στη χώρα.
kafeneio

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poios pasokos to egrapse auto ton livelo?????giati pasok htan sigoura!h nd den exapathse oute thn ee afou hxere ta dhmosionomika mas, oute tous polites!!!eleos pia...

Ανώνυμος είπε...

kai gia ta provlhmata sthn ellada den ftaei mono h nd alla prwtistws to pasok me auta pou mas klhronomhse 25 xronia!ante pia exei kantanthsei ahdia olh h istoria ths propagandas!