Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Οι "μειονότητες" στη Βουλή των Ελλήνων


Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον το πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι φωνάζαμε εδώ και καιρό για τις προθέσεις του Γιωργάκη και της κυβέρνησής του να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελλάδας, να αφελληνίσουν τους θεσμούς και την παιδεία και στη συνέχεια να ρίξουν και το φιτίλι των "μειονοτήτων" για να αποτελειώσουν την πατρίδα μας. 
Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι και το επιστημονικό αντικείμενο της Δραγώνα, αυτό και το αγαπημένο θέμα παραδόσεων και αρθρογραφίας του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, που έχει τοποθετηθεί από τον Jeffrey, πρόεδρος της Επιτροπής δημιουργίας του νέου εκλογικού νόμου. Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας ("Έθνος") τα βασικά στοιχεία του σχεδιαζόμενου νέου εκλογικού νόμου, τα οποία είναι:

-Σταυρός προτίμησης τέλος!

- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας.
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες.
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός υποψήφιος από κάθε κόμμα.
  patriotikoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια: