Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι αμετάκλητη»


Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι αμετάκλητη δήλωσε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Σκέντερ Χισένι
«Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι αμετάκλητη και θα συνεχιστεί όχι μόνο για το Κόσοβο αλλά και για τη διαρκή ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, για τις οποίες έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο κ. Χισένι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοσόβου, κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας.
Η Σερβία έχει προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας από την πλευρά του Κοσόβου και αναμένει μία ευνοϊκή γνωμοδότηση του Δικαστηρίου που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει ξανά τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα.
«Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στις διαπραγματεύσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση το κύρος μας ως ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Δεν μπορεί να υπάρξει στροφή προς τα πίσω. Τώρα έχουμε 21 διπλωματικές αποστολές και εννιά προξενεία σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.
«Παρά τις δυσκολίες του παρελθόντος και τα δεινά που υπέστη ο λαός του Κοσσυφοπεδίου, επιθυμούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τη Σερβία» σημείωσε τέλος ο κ. Χισένι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: