Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πείτε, επιτέλους, την αλήθεια!

Η χώρα βρέθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο επίκεντρο σφοδρών κερδοσκοπικών επιθέσεων από ύποπτα κέντρα του εξωτερικού, σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Αλλά, οι ημέτερες δυνάμεις υπερασπίστηκαν τα πάτρια εδάφη μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους και το έτσι το κακό απετράπη. Άρες μάρες κουκουνάρες! 

Μιλώντας κανείς για κερδοσκοπικές επιθέσεις είναι σαν να κοιτά το δάκτυλο που δείχνει το φεγγάρι και να πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει ζωή στον Άρη

Η εύκολη λύση των κερδοσκοπικών επιθέσεων μπορεί να δημιουργεί άλλοθι για πιθανές αστοχίες, αλλά αποτελεί  λαθεμένη πολιτική επιλογή. 

Το να πουλάνε οι επενδυτές ελληνικά ομόλογα, όταν φοβούνται για τα χρήματά τους, είναι μία δικαιολογημένη επενδυτική πράξη και όχι κάποιο έγκλημα. 

Με το να αντιμετωπίζουμε τους πωλητές ως εγκληματίες δεν κάνουμε κάτι περισσότερο από το να δείχνουμε τον πανικό μας. 

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με σκληρή εργασία και όχι με αφορισμούς. Το κυνήγι μαγισσών δεν βοηθάει την χώρα

Το αντίθετο, δημιουργεί την αίσθηση στο λαό ότι όλα καλώς τα κάνουμε και ότι για τα όποια προβλήματά μας φταίνε κάποιες αόρατες  και σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες, όμως, στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτες. 

Το ταξίδι του κ. Παπαδήμου την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα δεν ήταν τυχαίο. 

Το αποτέλεσμα το είδαμε στις επόμενες ημέρες. 
Η συνέχεια, πάντως, θα είναι δύσκολη και καλό είναι να μην αναλωθούμε στους πανηγυρισμούς.  
Αναλάβαμε δεσμεύσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. 
Δεν είναι κακό να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το ποιες είναι αυτές οι δεσμεύσεις. 
Πρέπει, επιτέλους, να μάθουν όλοι την αλήθεια. 
Το φωνάζουμε από τον περασμένο Ιούνιο. 
Τότε ξεσηκώναμε την αντίδραση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που πίστευαν ότι κάναμε «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση. 
Τώρα η κριτική αυτή ενοχλεί τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Αλλά η πραγματική κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας  και η πορεία της χώρας μας αφορά όλους και είναι πάνω από κόμματα. 

Δεν χρειάζεται να εναλλάσσεται ο  πανικός με τον ενθουσιασμό. Την προηγούμενη εβδομάδα έφταιγαν οι «άθλιοι κερδοσκόποι», σήμερα ανοίγουμε σαμπάνιες που κερδίσαμε χρόνο από τις Βρυξέλλες. 

Η συνεχής  εναλλαγή ζεστού και κρύου ντους είναι θεραπευτική μέθοδος και όχι  φυσιολογική συμπεριφορά σκεπτόμενων ανθρώπων. 

Θανάσης Μαυρίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: