Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς συμπληρώνει το παζλ της «νέας εικόνας» του κόμματος.


Με κινήσεις, που έρχονται να αναδείξουν τη σαφέστατη βούλησή του να σφυρηλατήσει την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, βγάζοντας την παράταξη από την εσωστρέφεια, ο Αντώνης Σαμαράς από το πρωί της Δευτέρας συμπληρώνει το παζλ της «νέας εικόνας» του κόμματος. 
Μέσα σε μόλις τέσσερα εικοσιτετράωρα από τη θριαμβευτική του εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, ο νέος πρόεδρος έδειξε ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά στη δομή και στη λειτουργία του κόμματος, στο ύφος της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στους τρόπους που θα προσπαθήσει να «σβήσει με το σφουγγάρι» όλα εκείνα που «πλήγωσαν» τη Νέα Δημοκρατία τόσο μετά την ήττα της 4ης Οκτωβρίου, όσο και μετά, χωρίζοντάς τη σε «στρατόπεδα».
Kρίσιμη περίοδος
Από το πρωί της Δευτέρας, όταν και έληξε η τελετή «παράδοσης-παραλαβής» της ηγεσίας από τον Κώστα Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά, ο Μεσσήνιος πολιτικός, που αναλαμβάνει τα ηνία του κόμματος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη Ρηγίλλης, έριξε όλο του το βάρος στη δουλειά και στο «στήσιμο» της νέας Νέας Δημοκρατίας. 
Οι συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του διαδέχονταν η μία την άλλη, οι συναντήσεις με τους βουλευτές πύκνωναν όσο περνούσαν οι ημέρες, ενώ αμέσως μόλις απέκτησε μία πρώτη εικόνα, προχώρησε στην πρώτη «στρατηγική» κίνηση. 
Στη στελέχωση, δηλαδή, των καίριων κομματικών θέσεων, τόσο με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του, όσο και πρόσωπα με ακραιφνείς καραμανλικές αναφορές.
Με απόφαση, λοιπόν, του Αντώνη Σαμαρά, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ορίστηκε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ως καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών ισορροπιών, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας. 
Θα αποτελέσει, δε, έναν ιδιαίτερα σημαντικό σύμβουλο για τον νέο πρόεδρο της παράταξης, στην προσπάθειά του να ελέγξει δραστικά την κυβέρνηση Παπανδρέου στην κρίσιμη ατζέντα των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής.
Στη θέση του γενικού διευθυντή της παράταξης και σε μία συμβολική, αλλά ουσιαστικής σημασίας κίνηση παρέμεινε ο Μενέλαος Δασκαλάκης, που βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο από τον Δεκέμβριο του 2006. 
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά τον Μενέλαο Δασκαλάκη από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, ενώ η μεγάλη πείρα του γενικού διευθυντή στο κόμμα θα δώσει την ευχέρεια να μη χαθεί ούτε μία ημέρα στην προσπάθεια της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης.
Στενός συνεργάτης του
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και στενό συνεργάτη του, Θεόδωρο Δραβίλα. 
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πως ο κ. Δραβίλας θα αποτελέσει μεγάλο «συν» στον αγώνα για τη νέα ημέρα του κόμματος, αφού το πέρασμά του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κρίθηκε ιδιαίτερα πετυχημένο και είχε ως κύρια χαρακτηριστικά του την αποφασιστικότητα και το ξεμπλοκάρισμα πολλών υποθέσεων, που έμεναν για καιρό στα συρτάρια του υπουργείου.
Αλλά και οι ανακοινώσεις των ονομάτων που θα στελεχώσουν τις θέσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, πήραν ψήφο εμπιστοσύνης βουλευτών και στελεχών, ακόμα και εάν αυτοί δεν βρέθηκαν στο πλευρό του κ. Σαμαρά πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: