Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ντόρα: «Θα παραμείνω στρατιώτης αυτής της παράταξης»

ΜΕ ΣΤΟΧΟ να περάσει από την πρώτη στιγμή το μήνυμα ότι θα επιδιώξει συγκλίσεις για τη διαμόρφωση των θέσεων και της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε για περισσότερο από μισή ώρα χθες στη Ρηγίλλης με τη βασική αντίπαλό του Ντόρα Μπακογιάννη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τετ α τετ μετά το 1992 ανάμεσα στους δύο πολιτικούς κινήθηκε σε τυπικό πλαίσιο χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε ρόλους και κομματικές θέσεις. Η συζήτηση περιορίστηκε στις εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τα εθνικά θέματα, ενώ ο κ. Σαμαράς φέρεται να ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη και για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε προχθές με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. 
Μάλιστα της ζήτησε να βρίσκονται σε «συνεχή επαφή», θέλοντας να εκπέμψει σήμα ενότητας και να τονίσει ότι σχεδιάζει να κινηθεί «χωρίς αποκλεισμούς», όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του.

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη δεν πρόκειται να διεκδικήσει κάποια θέση στο νέο κομματικό οργανόγραμμα, πέραν αυτής που κατέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο και πιθανότατα θα αρνηθεί κάποιο ρόλο σε «σκιώδη κυβέρνηση»

Με τον τρόπο της, μάλιστα, κατά τη χθεσινή αποχώρησή της από τη Ρηγίλλης, ανέφερε ότι δεν επιζητεί κομματικά γαλόνια. 
«Εγώ είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης, χρόνια τώρα, και θα παραμείνω στρατιώτης αυτής της παράταξης» ήταν το σχόλιο της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον κ. Σαμαρά θα δουλέψουν «για τον κοινό στόχο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».

Τηλέφωνο σε Μεϊμαράκη 

Στο μεταξύ, στα ανοίγματα προς το αντίπαλο στρατόπεδο από την πλευρά του κ. Σαμαρά περιλαμβάνεται και η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρώην υπουργό Ευαγγ. Μεϊμαράκη, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα. 
Σε κάθε περίπτωση, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει στελέχη της νέας γενιάς που προέρχονται από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη όπως οι Κων. Χατζηδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Νικ. Δένδιας κ.ά.

Την πρώτη επίσημη συνάντηση στη Ρηγίλλης με την ιδιότητα του προέδρου θα έχει σήμερα ο κ. Σαμαράς με τον Δημ. Αβραμόπουλο, με τον οποίο είναι πιθανό να συζητηθεί και ο δικός του νέος ρόλος στο κόμμα. 

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν χθες ότι το νέο οργανόγραμμα της Ρηγίλλης θα συμπληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, με εξαίρεση τη θέση του γραμματέα, την οποία αναμένεται να διατηρήσει ο Ελ. Ζαγορίτης έως το Συνέδριο της προσεχούς άνοιξης. 
Και αυτό γιατί από τη νέα ηγεσία δεν κρίνεται σκόπιμο να εκλεγεί ο διάδοχος του κ. Ζαγορίτη από την απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Για γραμματέας
Για τη θέση του γραμματέα, πάντως, στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά πριμοδοτούν τον πρώην υπουργό Κων. Μαρκόπουλο, ενώ για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου- που θα δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμόεπικρατέστερος φέρεται ο Παν. Παναγιωτόπουλος. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκπρόσωπος Τύπου να οριστεί ο Κων. Γκιουλέκας, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπλήξεις.
Τα Νέα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: