Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα τρέχει να τα μαζέψει...ο κ. Παπανδρέου στο CNN: "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας" μας λέει!

Του Στάθη Σαραφόπουλου

Όλοι  είδαμε και  ακούσαμε πριν λίγες μέρες, τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, να λέει στους Υπουργούς του ότι η Ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα της "πτώχευσης"!
Ξαφνιασθήκαμε πραγματικά!
Ο Πρωθυπουργός της χώρας να λέει επίσημα και στις κάμερες ότι η οικονομία της χώρας του ...χρεοκοπεί!
Δεν είχε αντίληψη για τους αντικτύπους που θ' ακολουθούσαν για όλα όσα έλεγε;

Γιατί τα είπε...είναι τόσο επιπόλαιος, αναρωτηθήκαμε!
Χρειάζεται άλλοθι σκεφθήκαμε, γιατί πριν δύο μήνες έλεγε στον Ελληνικό Λαό, "λεφτά υπάρχουν"και τώρα θα "θερίσει θύελλες!
Αυτόματα η ελληνική οικονομία δέχθηκε επιθέσεις από παντού!
Τρομοκρατήθηκαν οι πάντες και κυρίως οι Δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου, τα επιτόκια δανεισμού...άρχισαν να τρέχουν!
Η κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη!
Η ζημιά είχε γίνει!

Ανεξάρτητοι μελετητές διαπίστωσαν ότι ήταν όλα ψέματα!
Διεθνείς οίκοι, από χθες, άρχισαν να λένε τώρα, ότι η Ελληνική Οικονομία θα έχει ανάπτυξη θετική για το 2010, διαβάστε εδώ !

Και τώρα τρέχει ο κ. Παπανδρέου και δεν προλαβαίνει! 
Την ζημιά την έκανε, καθώς επίσης και το έργο του δυσκολότερο!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, "Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας", επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέρος της οποίας προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΕΕ στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησής του για ανάκαμψη της οικονομίας και υιοθέτηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης. 
Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι δεν είναι δίκαιο να συνδέει κάποιος το Ντουμπάι με την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι μέλος της ευρωζώνης ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος.
Χαρακτήρισε μάλιστα σε αυτό το σημείο ρεαλιστικό το στοίχημα του προϋπολογισμού του 2010 για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ
Προανήγγειλε δε τη λήψη γενναίων μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ σε σχετική ερώτηση για τις εσωκομματικές αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση του οικονομικού επιτελείου για πάγωμα των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις του δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και απολαμβάνει άνετη κοινοβουλευτική και ευρεία λαϊκή υποστήριξη.
Η ζημιά όμως έγινε κύριε πρόεδρε καθώς επίσης και το έργο σας δυσκολότερο!
Στα σοβαρά θέματα απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα, δεν είναι όλα..."πράσινη ανάπτυξη"!





1 σχόλιο:

exomatiakaivlepo είπε...

Τα μέτρα που ΘΑ ληφθούν για τους Φοροφυγάδες ΘΑ είναι σκληρά....

Αυστηρό μήνυμα προς όσους φορο-διαφεύγουν, αλλά, και προς εκείνους που σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας, ότι τα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον τους, θα είναι σκληρά. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του ΕΚΟΦΙΝ, επεσήμανε, ότι εμπεδώνεται διεθνώς, κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, το οποίο όμως, πρέπει να κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ, διέψευσε κατηγορηματικά, ότι δέχεται πιέσεις από την Κομισιόν, για την κατάργηση του 13ου μισθού. Με νέα του παρέμβαση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στήριξε τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου, λέγοντας, ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, πως θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Σχόλια:
Τα μέτρα που ΘΑ ληφθούν για τους Φοροφυγάδες ΘΑ είναι σκληρά....
Πολλά ΘΑ ακούω και δεν μου αρέσει...
Δεν θέλουμε άλλα ΘΑ, θέλουμε έργα, θέλουμε πράξεις με "σάρκα και οστά".
Δεν θέλουμε να ακούμε μόνο δηλώσεις που είναι προς την σωστή κατεύθυνση έτσι κι αλλιώς..
Θέλουμε να δούμε Νόμους, ρυθμίσεις, Υπουργικές αποφάσεις ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, και ο "Κάθε Κατεργάρης στο Πάγκο του".
Διαφορετικά θα πάτε εσείς "στον Πάγκο" και θα παίξουν "Μπάλα οι Αναπληρωματικοί"....

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_3163.html