Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Les paul: 96 χρόνια απο τη γέννηση του δημιουργού της ηλεκτρικής κιθάρας!!!

Σαν σήμερα 9 Ιουνίου γεννήθηκε ο μεγάλος μουσικός, κιθαρίστας Les paul και η Google του αφιερώνει το σημερινό της λογότυπο .....με το οποίο μπορείτε να παίξετε και μουσική!!
Eφευρέτης της ηλεκτρικής κιθάρας και της πολυκάναλης ηχογράφησης.

Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους όλων των ειδών της μουσικής, ιδιαίτερα μετά το 2ο μισό του 20ου αιώνα, ένας οραματιστής του ήχου που...


εφήυρε την τεχνική overdubbing,(επίσης γνωστή ως ήχο σε ήχο), το οκτακάναλο κασσετόφωνο και συνέβαλλε στην εξέλιξη της πολυκάναλης ...ηχογράφησης.
Μεγάλος αμερικανός πρωτοπόρος της μουσικής που χωρίς τη συμβολή του τόσο η επιστήμη του ήχου όσο και η ηλεκτρική κιθάρα, θα είχαν μείνει χρόνια πίσω.

Επίσης υπάρχει ενα μόνιμο αυτόνομο έκθεμα στο Rock and Roll Hall of Fame . Είναι εμφανές σημείο το όνομα από το μουσείο μουσικής στην ιστοσελίδα της ως «αρχιτέκτονας» και ένα "κλειδί νεοσύλλεκτος" μαζί με Sam Phillips και ο Alan Freed .
...Ο Les Paul πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από πνευμονία, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.


Η κιθάρα Les Paul είναι απο τις πιο αναγνωρίσιμες και χρησιμοποιούμενες απο διάσημους κιθαρίστες οπως B.B.King, Jimmy Page, Slash etc. και είναι ο λόγος ύπαρξης της εταιρίας Gibson.INFO


Όνομα Polsfuss, William Lester


Αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ
Ημερομηνία γέννησης 9 Ιουνίου, 1915
Τόπος γέννησης Waukesha, Ουισκόνσιν
Ημερομηνία θανάτου 12 του Αυγούστου, 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: