Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Μια παρέα ξενόφερτων τυχοδιωκτών υπάρχει...


Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε πλήρη διάσταση με την ιδεολογία και τον χαρακτήρα που είχε διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ, όσες διαβρώσεις και αν  είχε υποστεί από την πολυετή διαχείριση της εξουσίας, το διαλύει πλέον οριστικά εφαρμόζοντας ένα σκληρό, αυθεντικά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα εξουσίας. 
Αυτό ήταν το συμπέρασμα – κοινός τόπος από όλους όσοι μίλησαν στην παρουσίαση του βιβλίου του... Αλέξη Μητρόπουλου “ΠΑΣΟΚ: από την 3η Σεπτέμβρη στο Μνημόνιο” στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου τη Δευτέρα.
Ειδικά ο πανεπιστημιακός Νίκος Κοτζιάς αποδόμησε πόντο – πόντο την πολιτική Παπανδρέου αποκαλύπτοντας ένα σχέδιο ξεπουλήματος και αφελληνισμού της χώρας. Έκανε σύμμαχο το μεγάλο κεφάλαιο, τους δανειστές, εκτελώντας πιστά κάθε εντολή της τρόικας. Τρομοκρατούν οι ίδιοι τον λαό με θεωρίες χρεωκοπίας για να εκβιάσουν και να υποτάξουν τους πολίτες.

Πάνω από 160 δισ. ευρώ έχουν παιχτεί στα CDS ποντάροντας στην αναδιάρθρωση και τη χρεωκοπία. Διάλεξε για αντίπαλο τον λαό φορτώνοντας όλα τα βάρη στους μη προνομιούχους. Πάνε τώρα για δεύτερο πιο σκληρό και υποδουλωτικό Μνημόνιο, χωρίς κανείς τους να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί απέτυχε το πρώτο.

Δεν διαπραγματεύτηκαν απολύτως τίποτε. Άλλωστε διαπραγμάτευση με τα χέρια κάτω δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός αποσυνδέθηκε από την πατριωτική αντίληψη στα εθνικά θέματα ασκώντας εξωτερική πολιτική εν αγνοία ακόμα και του υπουργικού συμβουλίου.

Και κατέληξε: Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από το Μνημόνιο. Πρέπει οι αριστερές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να βρουν σημεία επαφής με τη ριζοσπαστική αριστερά σε ένα ελάχιστο πατριωτικό πρόγραμμα. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του το συνόδευε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οργισμένος για όσα συμβαίνουν στην χώρα ήταν και εκδότης του βιβλίου Ηλίας Λιβάνης. Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα, είπε. Κάθε μέρα η ζωή χειροτερεύει. Ο κλάδος του βιβλίου μαστίζεται. Τι συμβαίνει; Γιατί φτάσαμε ώς εδώ; Απαιτούμε εξηγήσεις από αυτούς που έχουμε εκλέξει. Ρωτήθηκε για παράδειγμα η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Και απάντησε: “Εσείς μας δώσατε το σχέδιο και εμείς το δεχτήκαμε. Τι διαμαρτύρεστε;”. Ποιος θα μας απαντήσει; Αυτή δεν είναι πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας. Είναι πολιτική εναντίον όλου του Ελληνισμού.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα μίλησε για τις εγκληματικές επιλογές. Για επιλογές που δεν ήρθαν τυχαία, διότι υπήρχε εξαρχής συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο που για να εκτελεστεί χρησιμοποίησε ως βασικό εργαλείο τον φόβο και τη συνενοχή. Χρέος όλων μας, σημείωσε, να αντισταθούμε ενωμένοι.

Για την απεμπόληση της λαϊκής κυριαρχίας με την υπογραφή του αντισυνταγματικού Μνημονίου μίλησε ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος. Το ερώτημα είναι αν η δημοκρατία επιβάλλει τους κανόνες στην αγορά ή η αγορά στη δημοκρατία. Αυτοί έχουν επιλέξει.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η σύγκλιση των δυνάμεων της αριστεράς, τόνισε ο καθηγητής Νότης Μαριάς.

Την πορεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Τη δεκαετία του ’70 ήταν ένα σπίτι με όραμα, στόχους και αξίες. Τη δεκαετία του ’80 έγινε σπίτι για δύο. Από εκεί το κόμμα, από εδώ η εξουσία. Τη δεκαετία του ’90, από σπίτι για δύο έγινε σπίτι στα δύο και φτάσαμε στον νέο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ να μην έχει καμία σχέση με την ιστορία του και τις όποιες αλλαγές είχαν συντελεστεί. Ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ διαλύει τις τελευταίες ψευδαισθήσεις, σημείωσε ο συγγραφέας Αλέξης Μητρόπουλος. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, προτίμησαν να αλλάξουν αυτοί. 
Η απάντηση της κοινωνίας έρχεται με νέα κινήματα και νέες δυνάμεις. Τη εκδήλωση συντόνισε ο σκιτσογράφος Στάθης τονίζοντας στην έναρξη της εκδήλωσης πως η πατρίδα βρίσκεται εν κινδύνω.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΩΝΤΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΙΔΩΜΕΝ.


http://papaioannou.wordpress.com
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: