Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τώρα για όλα φταίει ο Παπακωνσταντίνου... Έχεις πλάκα κ.Παπανδρέου.!


Από του… χρόνου θα εφαρμοστεί η φορολογική πολιτική, καθώς το υπουργικό ουσιαστικά επέστρεψε τα μέτρα στον Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος θα έλθει τον Σεπτέμβριο να επανεξεταστεί με τον κηδεμόνα του.
Οι υπουργοί αποδόμησαν την οικονομική πολιτική Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και είπαν όχι σε:

-νέα οριζόντια μείωση σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους: σχεδόν όλοι οι υπουργοί, ανάμεσά τους και οι Βενιζέλος, Ξενογιαννακοπούλου
-μείωση του αφορολόγητου: Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου, Γεννηματά, Κουτρουμάνης.
-απολύσεις στο δημόσιο:

Διαμαντοπούλου, Ξενογιαννακοπούλου, Γεννηματά, Κουτρουμάνης
-αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
-περικοπές σε επιδόματα ανέργων: Διαμαντοπούλου.
Ζήτησαν αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και των τελών αλληλεγγύης, πρότειναν «λαϊκά ομόλογα» (Ρέππας), σύνδεση του αφορολόγητου με την τεκμαρτή κλίμακα και διαρκή διαπραγμάτευση με την τρόικα για το χρέος και τη στήριξη της απασχόλησης (Κατσέλη), κατ’ εξαίρεση προσλήψεις εκπαιδευτικών (Διαμαντοπούλου, Παπουτσής).

Και μέσα σ’ όλα αυτά ο Βενιζέλος παρουσίασε δική του πλατφόρμα μέτρων:

- πρόσκληση στην αντιπολίτευση για κοινή διαπραγμάτευση με την τρόικα
- ψήφιση του μεσοπρόθεσμου με 151
- ψήφιση του μνημονίου 2 με 180
-παρουσίαση όλων των μέτρων για να ξέρουν οι βουλευτές τι (δεν) ψηφίζουν
-συνάντηση του Προέδρου της Βουλή και των κομμάτων με τους «αγανακτισμένους»
-Συντακτική Βουλή ύστερα από διάλογο με τα κόμματα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φέρεται να είπε, κατά τη συζήτηση του φορολογικού, ότι η κυβέρνηση έχασε την ατζέντα από τη ΝΔ.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων», τόνισε ότι απαντήσεις μπορεί να είναι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και, κυρίως, οι προτάσεις για το πολιτικό σύστημα, τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός περί το τέλος Ιουνίου.

Απέναντι σ’ όλα αυτά ο Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μειωθεί το αφορολόγητο (αφού το συζητήσει με την τρόικα) και είπε ότι το Σεπτέμβρη θα φέρει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και μείωση ή απλοποίηση του ΦΠΑ (ωστόσο η εστίαση θα ανέβει στον υψηλό συντελεστή).

Η υπόσχεση είναι εύκολη, γιατί τον Σεπτέμβριο ο Παπακωνσταντίνου δεν θα είναι υπουργός Οικονομικών. Ήδη οι Financial Times προαναγγέλουν την κάθοδο του Λουκά Παπαδήμου στην ενεργό πολιτική, στην περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».



http://www.antinews.gr/2011/06/07/105028/
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: