Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου προς ΛΑΟΣ: Έχετε κρατήσει πατριωτική στάση

Μεγάλη ικανοποίηση Καρατζαφέρη.
Έκλεισε ως...  "πατριώτης" !

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το Μεσοπρόθεσμο, αναγνώρισε την πατριωτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. για το μνημόνιο, λέγοντας:  
«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές έχετε κρατήσει μια υπεύθυνη και πατριωτική στάση απέναντι στο μνημόνιο».
Βασικός λόγος της εξάρτησής μας, της κηδεμονίας και της επιτήρησης είναι ανάγκη για δανεικά προκειμένου να επιβιώσουμε, δήλωσε ο ...
Γιώργος Παπανδρέου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε με την τρόικα, βασίζεται σε περισσότερη φορολογία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα πενιχρά -όπως είπε- αποτελέσματα από τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε ακόμη για τις αποκρατικοποιήσεις που γίνονται υπό τους όρους των δανειστών, και την επιτήρηση που όπως σημείωσε, δημιουργεί άσχημες σκέψεις για την εθνική μας κυριαρχία. Ο τρόπος που παρεμβαίνει η τρόικα δεν αυξάνει την εθνική κυριαρχία, το αντίθετο, παρατήρησε, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις τους είναι ευθεία προσβολή ή συμμετοχή στα εσωτερικά της χώρας.
Κλείνοντας ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν η υπέρμετρη φορολογία είναι ο σωστός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: