Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αλέκος Παπαδόπουλος: Με αυτά τα μυαλά δεν πάμε πουθενά...


Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος αλλά και της τρόικας για απουσία σοβαρότητας, οργανωμένου σχεδίου και δημιουργία πνεύματος που καθοδηγεί την κοινωνία εξαπέλυσε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Αλ. Παπαδόπουλος.
Μιλώντας σε ημερίδα της Κantor για το χρέος και την πολιτική αντιμετώπισής του, το ιστορικό στέλεχος του ΠAΣΟΚ εμφανίστηκε απαισιόδοξο όσο ποτέ για το αν θα τα καταφέρει η χώρα.
"Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα", δήλωσε...

χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συνεχίζουν να πολιτεύονται με την ελαφρότητα που τα διακατείχε πριν η χώρα βρεθεί υπό διεθνή έλεγχο, ενώ και οι προβλέψεις της τρόικας και οι στόχοι του μνημονίου αποδεικνύονται ανεδαφικοί.
Δεν είναι δυνατόν, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, να έχει τεθεί στόχος φέτος η μείωση του ελλείμματος στο 7,6% όταν μόνο οι δαπάνες για τόκους αντιστοιχούν σε έλλειμμα 7,4%.
Πρακτικά, ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει ουδέτερο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο, κατά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να επιτευχθεί. "Ελπίζω το φετινό έλλειμμα να κλείσει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2010", ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι ο οικονομικός παγετώνας που τείνει να κάτσει στην ελληνική οικονομία δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω μείωσης του ελλείμματος.
 
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_7937.html
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: