Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η λίστα με τους 2.040 επίορκους δημόσιους υπάλληλους

* - Στη Δικαιοσύνη τα πρώτα 500 ονόματα
* - Έρχονται διώξεις σε 1.540
* - Fast track διώξεις με απολύσεις

Ήδη οι περισσότεροι έχουν πάρει ...σειρά στη Δικαιοσύνη, ενώ τώρα ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε την λίστα με τα πρώτα 500 ονόματα υπαλλήλων που με βάση το πειθαρχικό δίκαιο του Δημοσίου θα βρεθούν ακόμη και στο... σπίτι τους.
Πολλοί θα υποστούν...
μείωση μισθού, ενώ στην καλύτερη για 'κεινους περίπτωση απλά θα μείνουν στάσιμοι στην ιεραρχία.

Ο κ. Ρακιντζής έχει στην κατοχή του ακόμη μία λίστα με 1.540 ονόματα Δημοσίων υπαλλήλων που τα ... έπαιρναν.


Γι' αυτούς σε πρώτη φάση θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες ενώ σα εξεταστεί κατά πόσο θα καταλήξουν σε κάποια δικαστική αίθουσα οι υποθέσεις τους για να διωχθούν και ποινικά.


Πλέον και με βάση τον νέον πειθαρχικό κώδικα προωθούνται διαδικασίες... fast tack και στις διώξεις εναντίον επίορκων υπαλλήλων, ενώ οι ποινές γίνονται πολύ πιο αυστηρές και παύουν να είναι ... χάδια όπως τις έχει χαρακτηρίσει ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αφού μέχρι τώρα συνήθως οι επίορκοι απλά επιπλήττονταν ή έμπαιναν σε αργία για λίγο καιρό για να συνεχίσουν λίγο αργότερα ανενόχλητοι το... έργο τους από την ίδια θέση!


Οι ποινές για τους επίορκους

Οι υπάλληλοι που “συλλαμβάνονται” δεν θα παίρνουν επίδομα θέσης, ενώ θα προβλέπεται και μείωση μισθού.

Παράλληλα, αν οι “δράστες” υπηρετούν σε οργανισμό ή υπηρεσία που είναι στη λίστα με τις συγχωνεύσεις τότε θεωρείται έως αδύνατο να επιλεγούν σε νέα θέση και το πιο πιθανό είναι ότι θα πάνε σπίτι τους.
Ένα από τα κριτήρια της αξιολόγησής τους, την οποία θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ με σκοπό τη μετάταξή τους σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα είναι οι πειθαρχικές ποινές ή οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον τους για υποθέσεις διαφθοράς. 

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: