Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο ανόητος. ΔΕΝ σας θέλει ο λαός, τα ...ποδήλατα και μπρος

Δεν φορά παντελόνια η κυβέρνηση, είστε ούφο, είναι προδότης όποιος υπέγραψε το Μνημόνιο, κρύβεστε πίσω από το opengov, πείτε μας γιατί απέτυχε το οικονομικό πρόγραμμα.
Είναι ορισμένες από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο εξάψαλμος στους πέντε βουλευτές ήταν πολύ χειρότερος.
Όμως, πέρα από το αντάρτικο των πράσινων βουλευτών, που τελικά μπορεί να αποδειχθεί τζάμπα μαγκιά... και όλοι να πάνε να ψηφίσουν μονοκούκι το Μεσοπρόθεσμο, άλλο έχει σημασία.

Είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές δήλωσαν χθες δημοσίως ότι η κυβέρνησή τους έχει αποτύχει, δεν κυβερνά εδώ και 20 μήνες και καλύτερα να παραιτηθεί.

Η σκληρή κριτική, πέρα από τις επικοινωνιακές ανάγκες που έχει κάθε βουλευτής, δείχνει ότι όσα γράφαμε τόσο καιρό, όσα έλεγαν σοβαροί άνθρωποι κι όχι μόνο, ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

Τόσο καιρό δε λέγαμε ότι το Μνημόνιο 1 είναι αποτυχημένο και επιδεινώνει την οικονομική ζωή του τόπου; Τι συνέβη δηλαδή και επήλθε το απόλυτο χάος; 


Αν η κ. Β. Παπανδρέου έλεγε από το Νοέμβριο του 2009 να ληφθούν μέτρα και έβλεπε ότι το καράβι βουλιάζει, η κυβέρνηση τι έκανε; Επίσης, εκτός από την αντιπολίτευση που έχει έννομο συμφέρον, δεν έλεγαν όλοι οι οικονομολόγοι στην κυβέρνηση ότι το παγόβουνο είναι μπροστά και πρέπει να στρίψουν το καράβι;

Όμως, το οικονομικό επιτελείο, με στήριγμα τον Γ. Παπανδρέου, επέμεινε στη θέση της και οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Αυτά που βλέπαμε όλοι τα αντιλήφθηκε και η Κ.Ο. Του ΠΑΣΟΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μήπως δε γράφαμε για τις ανοησίες του opengov που πήγαιναν πίσω όλες τις προσπάθειες για να γίνει κάτι σοβαρό και γρήγορα στη χώρα; Επέμεναν στο όνομα της διαφάνειας και τώρα τρώνε φάπες από τους δικούς τους βουλευτές.

Όσο για το αν φοράνε παντελόνια, αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται του ενδιαφέροντος του πρώην βουλευτή… Θάνου Ασκητή ή του Βαίτσου Αποστολάτου. Ούτε μας ενδιαφέρει ο αντρισμός των υπουργών. 


Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι δεν υπάρχουν αντρίκειες αποφάσεις και ακόμη πιο αντρίκειες απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.

Τέλος, επειδή πολλά ακούγονται για τα μέτρα που ενώ διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες, τώρα “μαζεύονται” λόγω της βουλευτικής και λαϊκής κατακραυγής. 


Δεν είναι ότι οι βουλευτές άσκησαν κριτική και φοβήθηκε η κυβέρνηση. Οι “Αγανακτισμένοι” είναι αυτοί που τους οδήγησαν στις κωλοτούμπες. Όπως επίσης και η ανοησία όσων πρότειναν αυτά τα μέτρα χωρίς να σκέφτονται ότι θα πλήξουν ανθρώπους και δεν είναι μόνο αριθμοί.

Το τελικό συμπέρασμα από τη μαραθώνια συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ είναι ότι το κόμμα παραδέχεται ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Τι άλλο θέλουν δηλαδή για να σηκωθούν και να φύγουν.


http://www.antinews.gr/2011/06/08/105191/ 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: