Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τα μεγάλα λάθη του ΠαΣοΚ που εξόντωσαν την πραγματική οικονομία.!



Πολλοί είναι εκείνοι που με την κοινή λογική εκτιμούν, ότι εάν υπήρχε στην Ελλάδα ένας σταθερός φόρος που θα κυμαίνονταν  στα επίπεδα του 15% με 20%, ενδεχομένως το Υπ.Οικονομικών να μάζευε περισσότερα έσοδα. 
Εάν μάλιστα ήταν 15% (καθαρός χωρίς άλλους κρυφούς φόρους και χαράτσια) και η κυβέρνηση έβγαινε με διάγγελμα και ζητούσε από τους Έλληνες να τον πληρώσουν και προκαταβολικά επειδή η πατρίδα κινδυνεύει, μπορεί και να το έκαναν. 
Αλλά το 25% που γίνεται 45% και καταλήγει 55% και τα χαράτσια και 70% με τη διαφθορά, αναγκάζουν τους πάντες να ...

φοροδιαφεύγουν και δεν πρόκειται ποτέ να φέρει έσοδα. 

Γιατί λοιπόν το Υπ. Οικονομικών κάνουν το αντίθετο; Γιατί πάντα χτυπούν μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; 

Λογικό είναι λοιπόν σήμερα να μαζεύουν αγανάκτιση!

1 – Η μεγάλη καθυστέρηση και ύποπτη αδράνεια να παρθούν βασικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, μας έφεραν στο δεύτερο και το πιο σκληρό μνημόνιο και έξτρα δανεισμό από ιδιώτες ( Σόρος, Goldman Sachs κ.λ.π) που σίγουρα θα θέλουν και ενέχυρο τις αξίες της Ελλάδας.

2 – Αφού στο Υπ. Οικονομικών ήξεραν ότι το ΔΝΤ θα μας ζητήσει ( το ζήταγε από την αρχή) απολύσεις στον δημόσιο τομέα για να περιοριστεί το αβάσταχτο έλλειμμα που μεγαλώνει κάθε χρόνο το χρέος, γιατί δεν έβαζαν το θέμα από την αρχή και να απέλυαν 100.000 υπαλλήλους που θα είναι κοντά στην σύνταξη. Γιατί δεν το έκανε και προτίμησαν να κόψουν μια και δύο φορές οριζόντια τους μισθούς, ρημάζοντας έτσι την κατανάλωση και την πραγματική οικονομία. Προκάλεσαν πανικό. Οδήγησαν παρά πολλούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση και άδειασαν τα προβληματικά ταμεία.

3 – Τι έκαναν οι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας; Μόνο έκοψαν μισθούς και συντάξεις διατάραξαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και έκλεισαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ζούσαν από τον κύκλο του οικογενειακού προϋπολογισμού. Όμως η περικοπή των μισθών δεν εξαφάνισε το έλλειμμα, γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι μεγαλύτερος και πιο σπάταλος και πιο υπέρβαρος από τις δυνατότητες της κυβέρνησης να τον χρηματοδοτήσει. Άρα μόνος του δείχνει ότι πρέπει να αδυνατίσει!

4 – Θέλει όμως το Υπ. Οικονομικών να νοικοκυρέψει τα οικονομικά; Η μεγάλη 10ετής περαίωση που έκανε πρόσφατα, ελέγχεται ως και ύποπτη πολιτικά γιατί έδωσε συγχωροχάρτι σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες ( πιθανόν κολλητούς του συστήματος) και πέταξε για λίγα έσοδα που πήρε (ούτε 1 δισ. ευρώ), αφορολόγητη ύλη 10 ετών, δηλαδή ίσως και 50 με 70 δισ. ευρώ. Προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Γιατί αυτοί που έκαναν περαίωση πιθανόν να έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία και ίσως να έκλεισαν και τις εταιρείες τους.

5 -Το υπουργείο Οικονομικών έχει ταυτοποιήσει 30.000 Έλληνες καταθέτες τραπεζών του εξωτερικού και έχει ξεκινήσει τις διασταυρώσεις και έχει ήδη τις πρώτες εισπράξεις, από εκείνους που είχαν αποκρύψει τις καταθέσεις τους αυτές, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός οικονομικών Δ. Κουσελάς. ( Την πιστεύει κανείς αυτήν την είδηση; )

6 – Ακόμη και σήμερα μας παραμυθιάζουν με γιατρούς και άλλους φοροφυγάδες που δήθεν θα τους βγάλουν στην σέντρα για να τους δει ο λαός.
Αλλά μετά την μεγάλη περαίωση γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι φοροφυγάδες;

7 – Το Υπ. Οικονομικών και το επιτελείο του, χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί, στην αγορά του αυτοκινήτου τιμωρεί την κατανάλωση, η οποία θα τους φέρει φόρους. Βάζει τεκμήρια και αλλά εμπόδια στα ακριβά αυτοκίνητα για να μην τα αγοράσει κανείς, ενώ εάν δεν έβαζε εμπόδια θα μάζευε φόρους. Γιατί το Υπ. Οικονομικών δεν θέλει έσοδα από τα αυτοκίνητα;

8 – Επειδή το Υπ. Οικονομικών δεν μπορεί ( Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ όπως λέει ο λαός) να πιάσει το λαθρεμπόριο καυσίμων τιμωρεί τους φτωχούς, κάνοντας ίδιο τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και από τον επόμενο χειμώνα, θα έχουμε πιθανόν και Έλληνες φτωχούς πληγέντες από το κρύο. Αν δεν μπορείς να πιάσεις το λαθρεμπόριο παραιτήσου …γιατί τιμωρείς τους πολίτες για την αδυναμία σου!

9 – Αποκρατικοποιήσεις άρον – άρον. Αφού αγαπητή κυβέρνηση ήξερες ότι έπρεπε να κάνεις αποκρατικοποιήσεις, γιατί τρέχεις σήμερα να πουλήσεις τον ΟΤΕ ( και όλες τις κρατικές εταιρείες) στα 6 ευρώ και δεν το πουλούσες πέρυσι 10 και 12 ευρώ; Ύποπτο; Ή ασχετοσύνη ;


10 – Γιατί δεν επιστρέφει το ΦΠΑ στις εξαγωγικές εταιρείες που πάνε καλά;


του Γιάννη Τσαραγκλή
www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: