Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΚΚΕ – ΛΑΟΣ καλεί ΝΔ

XRIMANEWS.GR
Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ελέγξει τις αντιδράσεις που φέρνουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015 στο εσωτερικό του κόμματός του και της κυβέρνησής του, η αντιπολίτευση επαναπροσδιορίζει τη στάση της.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση σύμβασης έργου» και έκανε νέο άνοιγμα για συνεργασία με το ΚΚΕ
O ΛΑΟΣ από την πλευρά του αποφάσισε να αποσύρει τη στήριξη στο Μνημόνιο και ζητάει...
πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ταυτόχρονα, καλεί τη ΝΔ σε συνεργασία ζητώντας της να ακολουθήσει το πορτογαλικό παράδειγμα, όπου η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές με μνημονιακή πλατφόρμα.
Τη θέση ότι η κυβέρνηση «είναι πλέον μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου και, μόλις ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, μετά τελειώνει», διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Ωστόσο, έκανε νέο άνοιγμα για συνεργασία στο ΚΚΕ με στόχο η Αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για τη στάση του απέναντι στο κίνημα των αγανακτισμένων το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι αμήχανο «γιατί ο,τι δεν ελέγχει και ο,τι δεν καταλαβαίνει, το αφορίζει». Κατόπιν, κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να καθίσουν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν και να επιδιώξουν να γίνει η αριστερά φορέας αλλαγής. «Να αναλάβει τις μεγάλες ιστορικές της ευθύνες, να αφήσει τον σεχταρισμό, να κάτσουμε όλες οι αριστερές δυνάμεις σε ένα τραπέζι, να κουβεντιάσουμε, να βρούμε σε ποια μπορούμε να συμφωνήσουμε, να δούμε και τον κόσμο που φεύγει μαζικά από το ΠΑΣΟΚ και να αφουγκραστούμε τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο και να επιδιώξουμε η αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Αν δεν αλλάξει η κυρία Παπαρήγα και η ηγεσία του ΚΚΕ αντίληψη για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή -κι αυτή η μεγάλη ανατροπή δεν γίνεται αφήνοντας το λαό, το λαϊκό κίνημα, τους απλούς πολίτες έξω, λειτουργώντας ως ιερατείο, ως μια φωτισμένη πρωτοπορία που ξέρει την αλήθεια, ενώ ο κόσμος δεν την ξέρει, εάν λοιπόν το ΚΚΕ δεν αλλάξει τακτική και δεν αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο λαϊκό κίνημα και αν δεν αρχίσει να ανοίγει και δικλείδες και δυνατότητες συνεργασίας και με άλλες όμορες δυνάμεις, τότε νομίζω ότι θα απομονωθεί από τις εξελίξεις» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει μαζικά στους δρόμους και οι πλατείες της χώρας ξεχειλίζουν από αγανάκτηση, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, ακόμη και αν έχει την εύνοια της πλουτοκρατίας ή των ΜΜΕ. Απαντώντας στις κυβερνητικές επικρίσεις για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντισυγκεντρώσεις και περί «Γκοτζαμάνηδων», ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτά είναι ένδειξη πανικού της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, μετατρέποντας τη συζήτηση σε εκδηλώσεις δήθεν βίας και δήθεν προπηλακισμού.
Στροφή πολλών μοιρών από τον Γιώργο Καρατζαφέρη;
Στροφή πολλών μοιρών πραγματοποιεί, σύμφωνα με συνεργάτες του Γ. Καρατζαφέρη, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΛΑΟΣ - οποίος πριν δέκα ημέρες δια του ηγέτη του Γ.Καρατζαφέρη τασσόταν υπέρ του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου και καλούσε τον Α.Σαμαρά να το στηρίξει. Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, το κόμμα αποσύρει την στήριξή του από το Μνημόνιο και δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την αδύναμη και αναιμική κυβέρνηση, η οποία δεν αξιοποίησε καθόλου την ευκαιρία που πήρε» σημειώνουν οι συνεργάτες του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος σχολιάζει το αποτέλεσμα των πορτογαλικών εκλογών αναφέροντας ότι η ενίσχυση των δύο συντηρητικών κομμάτων της χώρας αποτελεί επιβράβευση της επιλογής τους να κινηθούν «μακριά από στείρες αγκυλωμένες πρακτικές». «Δυστυχώς στην Ελλάδα οι αγκυλώσεις παραμένουν αναλλοίωτες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, η οποία φαίνεται να κάνει έμμεση αναφορά στη ΝΔ. Ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει πως «μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς αναγκαστικά την προσφυγή σε επανάσταση, μπορεί και επιβάλλεται να βρεθεί λύση». Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα του κόμματος, το ΛΑΟΣ εκτιμά ότι οι εκλογές αποτελούν τη μοναδική διέξοδο σε αυτή τη φάση.
Εκβιαστικό το δίλημμα «ναι στο Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» υποστηρίζει η ΝΔ
Εκβιαστικό και ψεύτικο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης το δίλημμα «ναι στο Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», καθώς, όπως τόνισε, «δεν λέει καν την αλήθεια». «Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί ο ίδιος λάθος δρόμος, η ίδια λάθος συνταγή», υποστήριξε.  
«Επικαλούνται το ίδιο εκβιαστικό μήνυμα, την απειλή χρεοκοπίας και τον ισχυρισμό ότι τα κάνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία» επισήμαινε και επανέλαβε την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. «Η συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει και πλέον χορηγείται περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο. Περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων και θα τοποθετηθούμε» επισήμανε και τόνισε ότι αναφορικά με το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, η ΝΔ, θα τοποθετηθεί όταν πρέπει.
Σχετικά με τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για το ζήτημα των επιτρόπων στα υπουργεία, τόνισε ότι «στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Σκανδαλίδης και ο κ. Γερουλάνος σχολιάζουν το θέμα» και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να βγάζει ανακοινώσεις να απευθυνθεί πρώτα στα στελέχη της. Επιπλέον, ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε προπαγανδιστικό το σποτ που κυκλοφόρησε το Σάββατο για τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης. «Σε ποιους απευθύνονται και ποιος τους πιστεύει;», διερωτήθηκε. Αναφορικά με τις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων τις χαρακτήρισε ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες και επεσήμανε πως «θα ήταν ανοησία και αυθάδεια να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες. Οι διαμαρτυρίες στις πλατείες δεν γίνονται από κομματικούς στρατούς, δεν γίνονται με κομματικές σημαίες, αλλά κάτω από σύμβολα που ενώνουν».
tvxs.gr/ 
xrima news

Δεν υπάρχουν σχόλια: