Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Το έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου συνεχίζεται με το μεγάλο ξεπούλημα


Αν κάποιος δει τη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις και τα προσδοκώμενα έσοδα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί παρά να φτάσει σε δύο διαπιστώσεις.
Πρώτον ότι ένας πολύ μεγάλος όγκος προσφερόμενων περιουσιακών στοιχείων βγαίνει προς πώληση σε μικρό διάστημα και 
Δεύτερον ότι οι στόχοι που τίθενται για τις πωλήσεις εταιριών είναι πολύ χαμηλοί και κατά μια έννοια συνιστούν ξεπούλημα.
Η μεγάλη προσφορά εταιριών, το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αλλά και η τρέχουσα μακροοικονομική κατάσταση ουσιαστικά αποτελούν τους...
βασικούς λόγους του ξεπουλήματος. Και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση γιατί πολύ απλά δεν έκανε τίποτα από την ημέρα που άρχισε να κυβερνά μέχρι σήμερα.
Λοιδορούσε μάλιστα την Νέα Δημοκρατία πέρυσι όταν μιλούσε για δυνατότητα άντλησης 50 δις Ευρώ από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.
Η πολιτική αυτή αν μη τι άλλο είναι εγκληματική. Και το έγκλημα έχει ξεκινήσει όχι μόνο από την ημέρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ αλλά και πριν, όταν εκβίαζε με εκλογές την κυβέρνηση Καραμανλή η οποία ζητούσε συναίνεση για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αναλάβει την εξουσία.
Αλλά και όταν ανέλαβε την εξουσία σφύριζε έξι μήνες αδιάφορα στο σκέλος της λήψης μέτρων ενώ τα spreads κάλπαζαν και ταυτόχρονα μετέδιδε σε όλο τον κόσμο την άποψή της ότι είμαστε κράτος διεφθαρμένων.
Από όλη αυτή την πολιτική ένας είναι βέβαιο πως ζημιώθηκε και δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό. Κερδισμένοι ήταν οι κάθε λογής κερδοσκόποι και σπεκουλαδόροι που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με την κατάρρευση της Ελλάδος. Το ερώτημα είναι αν αυτό συνιστά πολιτική ανικανότητα ή θα πρέπει να προσεγγίζεται και από ποινική σκοπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: