Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: “Καλώ τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε”



Νέα πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά το σημερινό του διάγγελμα.
«Καλώ τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. Υπάρχουν συγκλίσεις. Με εθνική συνεννόηση, μπορούμε να βρούμε τη λύση από κοινού» τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να κοιτάξουν το καθήκον τους και όχι «το αποτέλεσμα της κάλπης».
Μάλιστα, στα...
πλαίσια συναίνεσης, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ανοιχτός στο να συσταθούν κοινές ομάδες εργασίας καθώς και να οριστούν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε επιτελικές θέσεις.
Επίσης, κάλεσε το σύνολο των κομμάτων, αλλά και τους πολίτες, να καταθέσουν μέχρι την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος τις προτάσεις τους «αρκεί να είναι εφικτές και να οδηγούν σε νοικοκύρεμα, στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη», με στόχο να δημιουργηθεί «μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της δίχως επιτηρήσεις και δανεικά».
Αναφερόμενος στις κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα, που αναμένεται να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Ιουνίου, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι έχουμε μπροστά μας μια νέα και σκληρή διαπραγμάτευση. Μάλιστα, εκτίμησε ότι «εάν η χώρα πάει στη διαπραγμάτευση με ευρύτερο αποδεκτό πρόγραμμα, η θέση μας θα είναι πιο ισχυρή και θα αποτελεί εγγύηση για τους εταίρους.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, κάνοντας λόγο για ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο», που δεν αποτελεί προϊόν γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά αποτέλεσμα συστηματικών διαδικασιών διαβούλευσης με τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τους κοινωνικούς εταίρους.
Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των πολιτών, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες και την καθημερινή αγωνία κάθε ελληνικής οικογένειας. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στη μέση της διαδρομής. Θα βγούμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όσο δουλεύουμε μαζί. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: