Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Πρέπει να γνωρίζει πολλά...και κάτι περιμένει ο κ. Πάγκαλος!


Μπορεί οι δηλώσεις του κατά καιρούς να έχουν προκαλέσει εχθρούς και φίλους. Μπορεί να είναι πραγματικά αθυρόστομος δραπετεύοντας από τον παραδοσιακό πολιτικό λόγο. Μπορεί να να είναι πολλά.
Αλλά ο κ.
Θεόδωρος Πάγκαλος δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικής ευφυίας άτομο ,που έχει καταγράψει χιλιάδες πολιτικά χιλιόμετρα αποκτώντας τεράστιες εμπειρίες και ...διασυνδέσεις.

Όταν λοιπόν προ ημερών δήλωσε ότι:«και
ο ίδιος στις εκλογές για ...να τα βγάλει πέρα... ενισχύεται από φίλους του και πολλοί από αυτούς του δίνουν διάφορα ποσά για ...να τα μεταφέρει στα κομματικά ταμεία» , για να συνεχίσει ότι «Γιατί είναι μαύρο χρήμα ένα χρήμα που το παίρνεις από τη Ζίμενς; Είναι μεγάλη εταιρεία. Εάν σου λένε πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο;» , θύμιζε κάτι μεταξύ μεταμοντέρνου Νοστράδαμος και «πολιτικού μετεωρολόγου» που γνωρίζει εκ των προτέρων την ....έλευση της καταιγίδας.

Αυτό που δεν γνωρίζει πιθανώς ο κ.
Μπεγλίτης (παρ` όλες τις διασυνδέσεις του) και στο πολιτικό συμβούλιο του ΠαΣοΚ είχε ρωτήσει «γιατί δεν καταδικάζουμε τον Πάγκαλο για τις δηλώσεις του;», για να πάρει στεγνή την απάντηση από τον κ. Παπανδρέου ότι ...«δεν γίνεται».

Ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει
πολύ καλά ΤΙ λέει και ΠΟΤΕ το λέει! Γνωρίζει λοιπόν ότι η υπόθεση της SIEMENS έχει πολύ ...ουρά ( πέραν του κ. Τσουκάτου). Γνωρίζει επίσης ότι τα «αηδόνια» έχουν αρχίσει να «κελαηδούν».
Είτε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος φοβάται
την εμπλοκή του ονόματός του ( ή ....συγγενικού του προσώπου) μεταξύ κελαηδημάτων, είτε γνωρίζει για κάποια ένοχη ...λίστα , είτε ξέρει κάτι παραπάνω από τους νέους συντρόφους του , λόγω Κόκκαλη, και προσπαθεί από τώρα να ελαφρύνει την θέση του.

Το ΠαΣοΚ λοιπόν βρίσκεται σε πλήρη αμηχανία. Επέλεξε την γραμμή της
μη ύπαρξης διπλών βιβλίων , υιοθετώντας την άποψη ότι «η ομολογία της αλήθειας θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την συντήρηση κατά συνθήκη ψεύδους»......

Έπαιξε , ρίσκαρε και καθώς δείχνουν οι εξελίξεις ...
έχασε. Γιατί από την μια εξόργισε την κοινή γνώμη πυροδοτώντας μηχανισμούς αντίδρασης καθώς οι πολίτες θεώρησαν ότι τους περνούν για ...ιθαγενείς,που αντί για καθρεφτάκια τους δείχνουν ...μπακαλοτέφτερα, και από την άλλη η ...καταιγίδα στοιχείων και ομολογιών που έρχεται θα τους στερήσει το όπλο της σημερινής αξιοπιστίας που επικαλούνται ( το ..παλαιό εκσυχρονιστικό ΠαΣοΚ τα έφταιγε, όποιος εμπλέκεται θα διαγράφεται κ.λ,π ), καθώς θα βρεθεί ψεύδορκη η σημερινή ηγεσία υπό τον κ. Παπανδρέου στο θέμα των διπλών βιβλίων, των οποίων αρνούνται την ύπαρξη.
Την επερχόμενη καταιγίδα λοιπόν την γνωρίζει ο κ. Πάγκαλος και ....ψάχνει καταφύγιο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: