Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πολιτικό πινγκ - πονγκ με διακύβευμα τις κάλπες

Στην απορριπτική στάση της κυβέρνησης, επί της προτάσεως Παπανδρέου για εκλογές το φθινόπωρο και δέσμευση για επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία συνοδεύεται και από κατηγορίες για «ανεπίτρεπτο παιχνίδι με τους θεσμούς», το ΠΑΣΟΚ απαντάει με την επανάληψη της πρότασης του προέδρου του και την επισήμανση ότι το Κίνημα είναι έτοιμο για εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχθούν.


Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, κληθείς να τοποθετηθεί επί της προτάσεως Παπανδρέου, σημείωσε: «Δεν συναινούμε σε αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της και σημείωσε: «Δεν θα μπλέξουμε στην εκλογολογία. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν, ο οποίος για δικούς του μικροκομματικούς λόγους θέτει κάθε τόσο το ίδιο θέμα. Έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον που μας ανέθεσαν οι πολίτες».


Ερωτηθείς, εάν υπάρχει οδηγία από το Μέγαρο Μαξίμου να είναι πίσω στην Αθήνα οι υπουργοί την 3η Αυγούστου, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Πρόκειται περί φαντασιοπληξίας».


Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια πολύ ξεκάθαρη πρόταση, με την οποία θα θέλαμε η κυβέρνηση να συμφωνήσει».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε πως «αντί να υπάρχει μια καθαρή απάντηση σε αυτήν την πρόταση, βλέπουμε να υπάρχουν διάφορα σενάρια, για εκλογές τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας. Ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκύψουν».


Ερωτηθείς, εάν η εκλογή Παπούλια μπορεί να γίνει νωρίτερα από το Φεβρουάριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και υπάρχει η σχετική δέσμευση, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει στο χρόνο, που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, με το Κίνημα να μην έχει αντίρρηση στην άμεση επανεκλογή του κ. Παπούλια, αν αυτό δεν εμποδίζεται από το Σύνταγμα».


Ενώ για τις σχέσεις των κ.κ. Παπούλια και Παπανδρέου, σημείωσε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις, καθώς είναι απόλυτα σεβαστός ο ρόλος και η θέση του καθενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: