Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Επιδότηση για κουφώματα και θερμομόνωση στα σπίτια

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η έναρξη του προγράμματος που θα επιδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών.
Διπλά κουφώματα και θερμομόνωση, είναι μόνο δύο παραδείγματα από τον κατάλογο των παρεμβάσεων που θα επιδοτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ισχύσει για παλαιά κτίρια με άδεια ανέγερσης προ του 1980, ενώ θα εφαρμοστούν και εισοδηματικά κριτήρια για όσους κάνουν αίτηση επιδότησης.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύσει φορολογική απαλλαγή για την δαπάνη των παρεμβάσεων.


Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης εγκαινιάζοντας το «Πληροφοριακό Σύστημα Ευφυούς Ενεργειακής Διαχείρισης» στον δήμο Ζωγράφου.Στο δημαρχείο Ζωγράφου θα έχουν πλέον, με το άγγιγμα μίας οθόνης, άμεση απάντηση στο ερώτημα, «πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνεται ανά πάσα στιγμή στο κτίριο και για ποιες συγκεκριμένες ανάγκες»!


Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα δίνει πλήρη εικόνα της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου και επιτρέπει το επόμενο βήμα, που θα είναι η εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενεργείας.Ο δήμος Ζωγράφου είναι ο πρώτος στην χώρα που εγκαθιστά το συγκεκριμένο σύστημα.Ακολουθεί σε λίγες ημέρες ο δήμος της Ρόδου.


Μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», που εκπονείται από το υπουργείο ανάπτυξης, διατίθενται περί τα 100 εκατομμύρια € για ενεργειακές παρεμβάσεις, σε 230 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.


Δείτε και σε νεώτερη ανάρτηση μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: