Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η παρτίδα και η Πατρίδα, χρειάζονται ανασχηματισμό!


Ένα μήνα ακριβώς μετά από τις Ευρωεκλογές , με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, την συμπεριφορά των πολιτών έναντι των κομμάτων και την σημερινή νοσηρή πολιτική κατάσταση, θα κάνουμε μερικές απλές διαπιστώσεις:



* Η Νέα Δημοκρατία έχασε στις ευρωεκλογές αλλά δεν συνετρίβη!

Το ΠΑΣΟΚ έχασε ψηφοφόρους παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός διακυβέρνησης – πράγμα πρωτοφανές…
* Όμως, ενώ τη γλύτωσε φτηνά από το εκλογικό αποτέλεσμα, η Κυβέρνηση κινδυνεύει (και πάλι) να την πατήσει από τη δική της αναβλητικότητα.
* Για να αλλάξει το κλίμα, η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.



Ο καλύτερος χρόνος γι’ αυτό είναι τώρα:



-- Πρώτον, διότι έτσι θα σταματήσει η εκλογολογία. Αν αλλάξει τη κυβέρνηση του σήμερα, ο Πρωθυπουργός τελειώνει αποφασιστικά κάθε συζήτηση για άμεσες εκλογές τον Οκτώβριο. Αν δεν το κάνει, άπαντες θα προεξοφλούν εκλογές, οπότε θα παραλύσουν τα πάντα από τώρα. Και τον Οκτώβριο, βέβαια, θα διαψευστούν οι «προβλέψεις», αλλά τότε θα προεξοφλούν εκλογές για τον επόμενο Μάρτιο, οπότε η ακυβερνησία θα συνεχιστεί.
Ακόμα κι αν τον Μάρτιο δεν γίνουν εκλογές (αν το ΠΑΣΟΚ ψηφίσει τελικά τον Κάρολο Παπούλια για δεύτερη Προεδρική θητεία) η προεξόφληση εκλογών τον Μάρτιο θα παραλύσει την διακυβέρνηση από τον Οκτώβριο. Όπως ακριβώς η πιθανολόγηση εκλογών για τον Οκτώβριο παραλύει την διακυβέρνηση από τώρα…
Γενικά, αν θέλει να ξεπεράσει την ακυβερνησία, ο Πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει την εκλογολογία. Και για να το επιτύχει αυτό, δεν υπάρχει πια άλλος τρόπος από το να προχωρήσει σε ανασχηματισμό σήμερα.



-- Δεύτερον, διότι αν κάνει ανασχηματισμό σήμερα, θα δώσει την ευκαιρία στους νέους υπουργούς του να μάθουν τα καθήκοντά τους κατά τους «νεκρούς» καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να είναι έτοιμοι τον Σεπτέμβριο. Ενώ αν κάνει ανασχηματισμό τον Οκτώβριο, μέχρι να μάθουν τα νέα τους καθήκοντα οι υπουργοί θα έχει φτάσει ο Γενάρης κι όλοι πλέον θα προεξοφλούν εκλογές το Μάρτιο. Γενικά για να μην υπάρξει κυβερνητική αρρυθμία τη χειρότερη στιγμή, πρέπει η αλλαγή χαρτοφυλακίων να γίνει σε «νεκρό χρόνο».
Άλλωστε, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερα τον επόμενο Μάρτιο η επανεκλογή Παπούλια να γίνει από κοινοβούλιο με νωπή εντολή. Αυτή η αμφιλεγόμενη δήλωση δεν δεσμεύει τον κ. Παπανδρέου σε τίποτε και δεν αποκλείει τίποτε – μάλλον αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά…
Κι ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποκλείσει να ψηφίσει Παπούλια χωρίς εκλογές, οι πάντες προεξοφλούν εκλογές! Κι όσο προεξοφλούνται οι εκλογές για το Μάρτιο, τόσο παραλύει η διακυβέρνηση. Κι αν δεν γίνει άμεσος ανασχηματισμός, τότε αυτή η παράλυση θα γενικεύεται όσο περνά ο χρόνος.
Σημασία δεν έχει τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά τι προεξοφλείται από τώρα ότι θα συμβεί. Οι προσδοκίες έχουν πολλές φορές πιο σημαντικά αποτελέσματα απ
’ ότι τα ίδια τα γεγονότα.



* Ένας άμεσος ανασχηματισμός θα μπορούσε να ανατρέψει το κλίμα, στο βαθμό που θα λυνόταν το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας.

Για την ακρίβεια, η Κυβέρνηση δεν χρειάζεται να «λύσει» το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας.

Αρκεί μόνο να πείσει τον κόσμο ότι έχει τη θέληση να το λύσει:



-- Πρώτον, να το παραδεχθεί ως υπαρκτό πρόβλημα Να πάψει να παίζει το θέατρο του παραλόγου, για την «ανθρώπινα δικαιώματα» των κακοποιών που είναι, τάχα, πιο σημαντικά από τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των υπολοίπων πολιτών…



-- Δεύτερον, να αποκηρύξει κάποιες «ιερές αγελάδες» της «προοδευτικής» ανοησίας όπως το λεγόμενο «πανεπιστημιακό άσυλο».



-- Τρίτον να δείξει ότι συζητά μέτρα αλά Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι για την λαθρομετανάστευση. Δεν μπορεί ο πρώην Επίτροπος κ. Μπαρνιέ να καταγγέλλει ότι η λαθρομετανάστευση απειλεί με κοινωνική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα κι εδώ όποιος τολμήσει να πει ακριβώς το ίδιο να θεωρείται «ακροδεξιό-ρατσιστικό μίασμα»…
Αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία των δουλεμπόρων και των (τάχα μου) «προοδευτικών» πληρωμένων κονδυλοφόρων τους πρέπει να σταματήσει. Με ευθύνη της κυβέρνησης ασφαλώς.



-- Τέταρτον, να διακηρύξει σταυροφορία κατά των ναρκωτικών και υπέρ σωτηρίας των θυμάτων τους. Γιατί τα θύματα των ναρκωτικών – οι ναρκομανείς - μεταφέρουν το οργανωμένο έγκλημα στην καρδιά της κοινωνίας.
Αρκεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά έστω και επικοινωνιακά σε πρώτη φάση – να αλλάξει τη φρασεολογία της και να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για την αντιμετώπισή τους – για να αλλάξει το κλίμα. Υπέρ της και άμεσα.


Και να κάνει τον ανασχηματισμό τώρα, για να σταματήσει την ακυβερνησία.



Όλα αυτά δεν στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ. Και δεν έχουν πολιτικό κόστος.

Αντίθετα έχουν μόνον όφελος.

Διότι η κοινωνία, όχι απλώς είναι έτοιμη να τα δεχθεί – αλλά εδώ και καιρό τα απαιτεί.
Και γιατί τέτοια μέτρα διχάζουν το ΠΑΣΟΚ!

Κι όσο τα ανεβάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο θα φαίνονται οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ…
Αν αυτά τα προφανή δεν μπορεί να τα δει η Κυβέρνηση, τότε δεν τη σώζει τίποτε. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ…
Η παρτίδα είναι δική της - να την κερδίσει ή να τη χάσει.
Αλλά η Πατρίδα είναι ολονών μας…


Ν.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: