Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Τα κόμματα σε αναμμένα...κάρβουνα και μετά το Πάσχα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 07:00

ΠΑΣΟΚ: Καταγράφει προβάδισμα 7,5 μονάδων
Αντεπίθεση Καραμανλή με βολές για ανευθυνότητα
Δεσμεύσεις προς τους πυρόπληκτους
Το ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το προβάδισμά του να αυξάνεται.
Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, πυροδοτούμενη και από μια νέα δημοσκόπηση, αναμένεται να κλιμακωθεί αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπου η χώρα θα εισέλθει-εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου- σε προεκλογική τροχιά.
Η διεύρυνση του προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ έναντι της
Ν.Δ. σε συνδυασμό με την υπόθεση Παυλίδη που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβληματίζει έντονα το κυβερνών κόμμα, ενώ κρατά σε εγρήγορση την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επισήμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων, «διπλών» εκλογών, τον Ιούνιο.

Από την Πέλλα, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής άσκησε και πάλι κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου για ανευθυνότητα και λαϊκισμό, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει «στην πρώτη γραμμή της υπευθυνότητας» για να ξεπεραστεί η κρίση.
Ωστόσο, χθες, δυο από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που φέρονται και ως επίδοξοι διάδοχοι του πρωθυπουργού αισθάνθηκαν την ανάγκη να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι ο Κώστας Καραμανλής θα παραμείνει στο τιμόνι της παράταξης (Ντόρα Μπακογιάννη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») και ότι το κλίμα θα αναστραφεί (Αντώνης Σαμαράς από τις Σέρρες).
Απαντώντας στην ομιλία του κ. Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «όμηρο συμφερόντων» και «δέσμιο των αποτελεσμάτων της δικής του καταστροφικής πολιτικής», ενώ ο
ΣΥΝ τον κατηγόρησε ότι «δηλώνει αποφασισμένος να ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να αμβλύνει την εικόνα του κουρασμένου». Απ' την πλευρά του, το ΚΚΕ κατηγόρησε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «κοροϊδεύουν το λαό».
Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το προβάδισμά του να αυξάνεται, εκφράζει όμως την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές- πιθανώς τον Ιούνιο, μαζί με τις ευρωεκλογές ή λίγο αργότερα, πράγμα που σημαίνει- όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του Κινήματος Γ.Ραγκούσης-ότι η χώρα βρίσκεται πλέον σε προεκλογική τροχιά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες η «Καθημερινή της Κυριακής», το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ διευρύνεται στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει ξανά στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%.
Ο πρόεδρός του Α. Αλαβάνος απέκλεισε για άλλη μια φορά, χθες, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αυξάνει τις πιθανότητές του για αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: