Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ: Eντονη αντίδραση της Αθήνας σε νέα σκοπιανή πρόσκληση







AΘΗΝΑ.- Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η νέα πρόκληση της σκοπιανής ηγεσίας να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες των Σκοπίων που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε την κίνηση αυτή, τονίζοντας ότι η Σκοπιανή ηγεσία δείχνει το χειρότερό της εαυτό, την ώρα, μάλιστα, που ζητά τη συνεργασία και την αρωγή της Ελλάδας σε τουριστικά θέματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με την ταξιδιωτική οδηγία των Σκπίω
ν προειδοποιούνται οι πολίτες της χώρας αυτής να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω "των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες".

Σε περίπτωση που τα ταξίδια και η διαμονή στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της ΠΓΔΜ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές μέρος, να αποφεύγουν τα αστικά κέντρα και περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και αναταραχές και να αποφεύγουν να βρίσκονται σε χώρους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα εσωτερικών αναταραχών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας πολλών ατόμων και αναφέρει ότι "δεκάδες "Μακεδόνες" πολίτες ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές τους τελευταίους μήνες σχετικά με προβλήματα πρόκλησης ζημιών στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ή της διέλευσής τους από την Ελλάδα".

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Ο κ.Μιλόσοσκι στις 10/4 δημοσιεύει επιστολή του προς την Υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει, παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα."

Πηγή: ΕΡΤ, ΤGA News

Δεν υπάρχουν σχόλια: