Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

«Τελικά ο Καραμανλής πρέπει να είναι πολύ μεγάλος μάγκας... σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ»

«Στο 1,69 δισ. ευρώ ανήλθε το ποσό που άντλησε χθες από την αγορά το Δημόσιο, μέσω της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, δίνοντας απόδοση 1,25%, ποσοστό το οποίο είναι ιστορικά χαμηλό.

Από το ποσό αυτό, το 1,35 δισ. ευρώ αφορά την αναχρηματοδότηση των λήξεων των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων που είχε εκδώσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τον φετινό Ιανουάριο (ΣΣ. Θυμάστε ντε... τότε που ο Ευαγγελάτος και οι λοιποί τρομοκράτες μας έλεγαν ότι δεν θα μας δανείσει κανένας και δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις...), και τα υπόλοιπα 340 εκατ. ευρώ είναι νέος δανεισμός.

(ΣΣ. Όλο αυτό βέβαια δεν του κάθεται καλά του Αλαφούζου μιας και του χαλάει τη σούπα, οπότε είναι αυτονόητο πως θα συνεχίσει το κείμενο...)

Έτσι, τα δανεικά από τις αρχές του έτους έως και σήμερα, ανέρχονται στα 38,5 δισ. ευρώ, όταν επισήμως έχει ανακοινωθεί από τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Σπ. Παπανικολάου, ότι το πρόγραμμα δανεισμού του 2009 θα ανέλθει στα 43,7 δισ. ευρώ. Πάντως, υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν το ετήσιο δανειακό πρόγραμμα σε επίπεδα υψηλότερα των 50 δισ. ευρώ.

(ΣΣ. Η προπαγάνδα και η καταστροφολογία συνεχίζονται... μόνο που άλλαξαν μορφή... τον Ιανουάριο μας έλεγαν ότι δεν θα μας δανείσει κανείς, ενώ τώρα μας λένε ότι μας δανείζουν μεν αλλά δανειζόμαστε πολλά δε!!! Ε τι να κάνουμε ρε Αλαφούζο με τον μαλακ... τον Καραμανλή που μπλέξαμε, αναγκάστηκε η χώρα να δανειστεί για πρώτη φορά... με το «ιστορικό χαμηλό» του 1,25% όμως και όχι με 14% όπως δανειζόμασταν επί Σημίτη και Χριστοδουλάκη...)

Προβλέψεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να επαληθευτούν, αφού στον ΟΔΔΗΧ θα περιμένουν τον Ιούνιο για να μάθουν από το οικονομικό επιτελείο αν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό. Ολα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων μέχρι τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Τότε, το υπουργείο Οικονομίας, αναλόγως με την εικόνα στα έσοδα θα αποφασίσει τα νέα εισπρακτικά μέτρα και θα δώσει εντολή στον ΟΔΔΗΧ να εκδώσει νέα ομόλογα για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού.

(ΣΣ. Και επειδή μπορεί να μην ταρακουνηθήκαμε... να σου και ο εκφοβισμός ότι τον Ιούλιο θα ανακοινωθούν ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!)

Σχετικά με τη χθεσινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, το Δημόσιο άντλησε 1,69 δισ. ευρώ, ενώ οι προσφορές έφτασαν τα 3,565 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 2,74 φορές. Μάλιστα, ο ΟΔΔΗΧ μπορεί να δανειστεί αύριο, Πέμπτη, άλλα 390 εκατ. ευρώ, μέσω των μη ανταγωνιστικών προσφορών που θα κατατεθούν για τα γραμμάτια. Η απόδοσή τους διαμορφώθηκε στο 1,25%, πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με την απόδοση των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του Ιανουαρίου (2,40%), εξαιτίας κυρίως της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ (ΣΣ. Ξαναθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη δανειζόταν τα αντίστοιχα γραμμάτια με 6%, 8%, 10% ακόμα και 14%).

Πηγή: Καθημερινή»

Η Ελλάδα του Καραμανλή που οικονομικά,
σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ,
ακροβατεί μεταξύ στάσης πληρωμής, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξαγοράς της από τη Γερμανία και χρεοκοπίας,
έπιασε σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ
για άλλη μια φορά κορόϊδο τους ξένους και τις Τράπεζες που τη δάνεισαν με το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό εδώ και 40 χρόνια ΚΑΙ

11 (ENTEKA!!!) ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΟΤΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΥΓ. Σύμφωνα με την Εuro2day είναι αξιοσημείωτο ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια, ενώ σύμφωνα με την Ισοτιμία «το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,25% όταν το euribor 3μηνών διαπραγματεύεται στα 1,423%»!!!
Δεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: