Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Το ΒΗΜΑ γίνεται....εμπλουτισμένο blog - ο ΔΟΛ δίνει το σύνθημα "στροφη" στο διαδίκτυο


Διαβάζουμε:

"Η δικτυακή έκδοση του Βήματος εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται σε λειτουργίες και εμπλουτίζεται σε περιεχόμενο για όσους αναγνώστες αποφασίσουν να εγγραφούν στη νέα συνδρομητική δικτυακή έκδοση της εφημερίδας, το ΒΗΜΑpremium. Οι συνδρομητές θα έχουν τα εξής προνόμια:

  • Πρόσβαση στο Ιστορικό Αρχείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στον ανεκτίμητο πλούτο πολιτικών, πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών πληροφοριών και αναλύσεων που έχουν δημοσιευθεί στο Βήμα, στα Νέα και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Πρόκειται για σχεδόν 6.000.000 άρθρα που καλύπτουν με «τριπλή ματιά» περίοδο ολόκληρου αιώνα σχεδόν: από το 1922 για το Βήμα, από το 1926 για τον Οικονομικό Ταχυδρόμος και για τα Νέα από το 1931. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης κειμένων με λέξεις ή ημερομηνίες και η δυνατότητα εκτύπωσης και αποθήκευσης των άρθρων που ενδιαφέρουν τον αναγνώστη. Η πρωτοποριακή τεχνολογία silverlight της Microsoft που χρησιμοποιείται επιτρέπει την κατά βούληση μεγέθυνση των σελίδων σε όποια διάσταση διευκολύνει τον αναγνώστη.
  • Ενημερωτικό σημείωμα (newsletter) «τι γράφει αύριο το Βήμα» που θα αποστέλλεται με email κάθε βράδυ και θα ενημερώνει πρώτους τους συνδρομητές για τα θέματα που θα παρουσιάζονται στην έκδοση της επόμενης ημέρας.
  • Δυνατότητα καθημερινής ανάγνωσης του Βήματος «όπως στο χαρτί», με εύκολη πρόσβαση στις σελίδες και ενότητες που το απαρτίζουν. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα εκτύπωσης και αποθήκευσης, όπως και «κατεβάσματος» όλου του φύλλου ώστε να μπορεί να το διαβάσει κανείς χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο Δίκτυο.
  • Δικαίωμα σχολιασμού επιλεγμένων άρθρων, αναλύσεων και ρεπορτάζ ώστε να αποκτήσει αμφίδρομο χαρακτήρα η σχέση των συντακτών και συνεργατών του Βήματος με τους αναγνώστες και να γίνει δυνατός ο ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της επικαιρότητας. Σύντομα αυτή η δυνατότητα θα αναπτυχθεί περισσότερο με τη δημιουργία blogs.
  • Δικαίωμα πρόσβασης σε ύλη που θα απευθύνεται μόνο στους συνδρομητές, δηλαδή σε «κλειδωμένο» περιεχόμενο που θα μπορούν να το ανοίξουν και να το διαβάσουν μόνο οι συνδρομητές.
    Ακόμη, πολύ σύντομα το Βήμα θα προσφέρει ανώτερης ποιότητας βίντεο και φωτορεπορτάζ, ουσιαστικότερη και πυκνότερη συνεχή ενημέρωση, φόρουμ για την επικοινωνία των αναγνωστών, περισσότερα και εξειδικευμένα ενημερωτικά σημειώματα (newsletters), άμεση ενημέρωση μέσω sms και ευκολότερη πρόσβαση στο site του με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G.
    Η μηνιαία συνδρομή στο ΒΗΜΑpremium έχει οριστεί σε 30 ευρώ, όσο περίπου κοστίζει και η καθημερινή αγορά του φύλλου για ένα μήνα, ενώ η ετήσια συνδρομή θα κοστίζει όσο 10 μηνιαίες, δηλαδή 3οο ευρώ αντί για 360.

Δεν υπάρχουν σχόλια: