- Μοντέλο συμψηφισμού, όπου με τη διαμεσολάβηση της τράπεζας Dresdner Bank - εταιρείας Fitrust, ιδιώτες από την Ελλάδα που ήθελαν να μεταφέρουν για φορολογικούς λόγους χρήματα στην Ελβετία τα έδιναν στον κ. Μαυρίδη, ο οποίος «τα δαπανούσε για πληρωμές πριμ στην Ελλάδα και ως αντιστάθμισμα το ποσόν εμβαζόταν στους λογαριασμούς των ιδιωτών στην Ελβετία».
- Μοντέλο πίστωσης, κατά το οποίο λαμβανόταν πίστωση στην Ελβετία, τα χρήματα κατετίθεντο εκεί και στη συνέχεια εμβάζονταν στην Ελλάδα, όπου τα έπαιρνε ο κ. Μαυρίδης και τα χρησιμοποιούσε, ενώ η πίστωση εξοφλούνταν στην Ελβετία με χρήματα της επιχείρησης. Ο τρόπος αυτός αφορά έμβασμα 2 εκατ. ευρώ, στον ιδιωτικό λογαριασμό Μαυρίδη, στην τράπεζα Societe General.
- Μοντέλο επαναπατρισμού, που είναι ο πιο εξελιγμένος τρόπος. Αναφέρεται σχετικά:
«Στην Ελλάδα δόθηκε φορολογική αμνηστία, που προέβλεπε ότι Ελληνες υπήκοοι μπορούν να φέρουν χρήματα τα οποία είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους. Η φορολόγηση κατ αποκοπή ήταν μόνο 3%. Ο Μαυρίδης εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα αυτή, προκειμένου να μεταφέρει χρήματα στην Ελλάδα. Αφορά έμβασμα 6 εκατ. ευρώ».
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου