Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

"Συγκρατημένο" το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ επεσήμανε ότι αυτή η οικονομική κρίση "και βαθύτερη και διαρκέστερη" θα είναι, σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ η ανάκαμψη από αυτήν τονίστηκε ότι θα είναι "χλιαρή" άρα σταδιακή."
Αυτός ο συνδυασμός πιστωτικής κρίσεως-οικονομικής κρίσεως" είναι τελικώς που θα μάς οδηγήσει σε μία "εντονότερη, μονιμότερη" σε σχέση με άλλοτε, "μείωση της παραγωγής", αποφάνθηκε το ΔΝΤ στην έκθεση.
Η εν λόγω έκθεση που εξέδωσε, είχε τίτλο : "Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας".
Αλλωστε στην έκθεση αυτήν του ΔΝΤ, ενώ ούτε καν "αποτολμάται" η αναφορά σε μία ημερομηνία "εξόδου" από την παρούσα οικονομική .

Γίνεται, αντιθέτως, πολλή αναφορά στα προβλήματα άνετης ρευστότητας πολλών τραπεζών ανεπτυγμένων οικονομιών, που θα δυσχεράνουν την κεφαλαιακή ροή σε αυτές.

"Καμπανάκι κινδύνου" κρούεται από τους συντάκτες της ίδιας έκθεσης για τις οικονομίες των κρατών της περιοχής της ανατολικής Ευρώπης κι όπου η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα παρουσιάζεται τώρα και στο άμεσο μέλλον περισσότερο ανησυχητική.
"Είναι εκτεθειμένος ο εκεί τραπεζικός τομέας και άρα μπορεί οι οικονομίες αυτές να βρεθούν αντιμέτωπες με περιδινήσεις" προσεχώς, όπως σημειώνεται σχετικώς από τους συντάκτες της ίδιας έκθεσης του ΔΝΤ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για τη διάρκεια και την ένταση της παρούσας κρίσης, ενώ υπογράμμισε την ανησυχία του για την περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, σε σχετική έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: