Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Καραμανλής και "αντιπολίτευση"

Μακάρι και ο Καραμανλής να είχε την αντιπολίτευση που έχει ο Παπανδρέου, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτό το χαλι. 
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω πως αν σήμερα κυβερνούσε ο Καραμανλής κι έπαιρνε τα συγκεκριμένα μέτρα, θα είχαμε μιά τεράστια λαϊκή εξέγερση μεγαλύτερη από τα Δεκεμβριανά του 2008. 
Και κυρίως θα πρωταγωνιστούσε ο Παπανδρέου...
Εστω λοιπόν κι έτσι ας γίνει οτι συμφέρει τη χώρα, αν και πολύ αμφιβάλλω αν ο Παπανδρέου θα τα καταφέρει. 
Πάντως η ευχή μας είναι να τους φωτίσει ο Θεός για το καλό της πατρίδας...
Ευχόμαστε οι νέες θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο!
Να μην είναι θυσίες χωρίς ελπίδα..! 
Πρώτα όμως  πρέπει η κυβέρνηση να σοβαρευθεί...και ν' αφήσει τα "επίσημα συνθήματα" του ο Παπανδρέου, όπως η οικονομία μας είναι υπο πτώχευση και ότι για πρώτη φορά από το 1974 κινδυνεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού!
Αυτά περιμένουν οι ανά τον κόσμο κερδοσκόποι για να σε κατασπαράξουν, όπως πρόσφατα...
Πιστεύουμε να το ένιωσε καλά...εκτός εάν ήταν στο σχέδιο και τα γνώριζε εκ των προτέρων...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρασινάλογα είπε
Φεβρουαρίου 3, 2010 στο 9:55 πμ e

Πρέπει να είναι ο πιό ξεδιάντρωπος άνθρωπος στη χώρα.
Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, σύμφωνα με τον εθνικό μας πινόκιο.
Για τα 12,5 δισ καταθέσεις που έχουν φύγει από την Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο φταίει ο Καραμανλής και όχι οι διαρροές του Παπακωνσταντίνου ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις.
Για τα 2,5 δις που μας έχει ήδη κοστίσει το αυξημένο σπρέντ φταίει ο Καραμανλής και όχι οι επιπόλαιες δηλώσεις του Γιωργάκη στα κανάλια και τα μαγειρέματα του Παπακωνσταντίνου με τα έξοδα-έσοδα του 2009.
Ακόμη και για το ότι δεν έχουν ακόμη διοριστεί κάμποσοι γενικοί γραμματείς υπουργείων φταίει ο Kαραμανλής και όχι η αναβλητικότητα του πρωθυπουργού-τηλεστάρ.
Για να πηγαίνει σινεμά και να ξημεροβραδιάζεται στα εστιατόρια των Βορείων προαστείων έχει χρόνο ο γιός της κυρίας τσάντ.
Για να διορίσει σημαντικότατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν προλαβαίνει!
Έλεος, πια με την υστερική προπαγάνδα κατά του Κ.Κ.
Νομίζουν ότι ο λαός τρώει χαζόχορτο;
Από Olymmpiada

Ανώνυμος είπε...

neotera είπε
Φεβρουαρίου 3, 2010 στο 10:23 πμ e

Ημίμετρα για επιπλέον εξαθλίωση μεσαίων στρωμάτων που οδηγούν σίγουρα σε ξένη κηδεμονία και αναγκαστική παραχώρηση πάτριου εδάφους εξήγγειλε ο ΓΑΠ. Απλώς χάϊδεψε τ’ αυτια των “οίκων” που κερδοσκοπούν πουλώντας ταυτόγχρονα την κηδεμονία της χώρας μας στις κυβερνήσεις τους…
Από OLympiada

Ανώνυμος είπε...

Ο/H Dimitrios Kintis έγραψεστις 2 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 12:53 π.μ.
Αντιπολιτευση σημαινει η αναζητηση και αναδειξη των κακως κειμενων και προτασεις για την βελτιωση τους. Συναινεση ομως σημαινει συμμετοχη. Η Νεα Δημοκρατια διαχειρηστικε την οικονομια για 5 χρονια ξεπληρωνωντας τα χρεη που δημιουργησαν οι κυβερνησεις του πασοκ για 25 χρονια. Τα Μ.Ο.Π και Α, Β, Γ πακετα Ντε Λορ τα διαχειρηστικε το πασοκ. Εμεις Συναινεση για την καταντια της οικονομιας μας ??? Συναινεση στους μαθητευομενους μαγους που παρελαβαν τα straits 0,73 και μεσα σε 4 μηνες τα πηγαν 4,3 ????? Αντιπολιτευση με επιβραδυντικους μηχανισμους???.
Αυτα αραγε ονειρευτηκαμε οι 800000 Νεοδημοκρατες οταν προσηλθαμε στο καλεσμα των εσωκομματικων εκλογων????

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα. Η εκλογη του ΑΝΤΩΝΗ ειγινε γαι να βγει μπροστα μακρυα απο τα βαριδια. Με την χθεσινη του ομιλια στην Βουλη απογοητευεσε!. Παλι εμεις θα πληρωσουμε;Εμεις (μισθωτοι) φταιμε για το ασφαλιστικο; Για την λεηλασαι γενικοτερα εμεις; Οχι φιλε ΑΝΤΩΝΗ να πληρωσουν τα καρτελ! Οσο για τους λαθρο. Γιατι να μην παμε σε δημοψιφησμα; Τι παει να πει να κανει βελτιωσεις; Δηλαδη αν γινουν το ψηφιζει; Εμας μας ρωτησε; Οσο ειναι καιρος να ελθει στον λαο!

Ανώνυμος είπε...

Παρά το γεγονός πως η πικρία είναι έντονη σε όλους αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κυρίως λόγω του ότι απαξιώθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη νυν κυβέρνηση η προσπάθεια της ΝΔ να σουλουπώσει τα χάλια μιας 20ετούς Πασοκοκρατίας με απίστευτες δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις (τις οποίες, παρεπιπτόντως σήμερα τις βιώνουμε), θα ήταν δείγμα πολιτικού ρεβανσισμού η αέναη αδιάλλακτη στάση στα όποια προτεινόμενα μέτρα. Η Ελληνική πολιτική και κοινωνία δεν χρειάζεται κόμμα που θα μιμείται τις τακτικές προπαγάνδας και ασύστολης ψευδολογίας που εξαπέλυε τόσα χρόνια το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, απαιτείται συναίνεση όπου χρειάζεται, συγκεκριμένη στάση απέναντι στα προβλήματα, ξεκάθαρα προγράμματα και θέσεις που θα υποδεικνύουν όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις αναγκαίες λύσεις που απαιτούνται.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω γι αυτο τον ψηφισαμε! Μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την μεσαια ταξη και οχι των καρτελ. Το ευχαρίστω ειναι οτι την δευτερη φορα τα μαζεψε! Τον θελουμε μπροσταρη οχι ουρα του ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως χθες στις 17¨45 Ο Νεοεκλεγης Αρχηγος μας ειχε συνταντηση στο Μαξιμου και ακουσε αλλα απο τον Γ.Α.Π ΟΜΑΜΑ και λιγο αροτερα ο Γ.Α.Π ΟΜΑΜΑ αλλα ειπε σε ολους μας ( Πληρης αντιστοιχεια με τον προεκλογικο του λογο αλλα και με τον πατερα του και τον παππου του ). Ουτε οι χειροτεροι μαθητευομενοι μαγοι της οικονομιας δεν θα συνιστουσαν αυξηση φορολογιας κυριως σε μισθωτους και συνταξιουχους (ο κυριος μοχλος της αγορας ) αυξηση οριων συνταξιοδοτησης (αφου ζουμε πολυ) και τοσα αλλα που μας διαβασε απο την εκθεση ιδεων που του εγραψε η μαμα του, καμια μα καμια αναφορα στην παταξη της φοροδιαφυγης ( με μετρησεις της Γ.Σ.Ε.Ε ανερχεται σε 75 δις Ευρω) και φυσικα ουτε κιχ δεν ακουστηκε για διωξη οσων ενεχονται σε κλεψιες και σπαταλες με ταυτοχρονη δημευση της Περιουσιας τους. Οσοι δηλαδη "εφαγαν" τα Μ.Ο.Π τα Α.Β και Γ πακετα Ντε Λορ και τα υπολοιπα εως σημερα θα απολαμβανουν ανενοχλητοι τους καρπους των "εργασιων" τους, ενω εσυ και εγω θα πληρωσουμε για μια ακομα φορα το "μαρμαρο". Θεωρω οτι αυτο ειναι τελειως αδικο και η δικη μας συναινεση δεν θα επρεπε να δινεται ετσι απλα με την γαρνιτουρα να μην θεωρειται "λευκη επιταγη".

Ανώνυμος είπε...

Η οικογενεια παπατζηδων δεν αλλαζει! Το θεμα το κομμα μας τι θα κανει; Θα συνεχισει την απτυχια ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ η θα παει μπροστα! Υπαρχει κενο μεγαλο στον κοσμο. ΔΕΝ ξερει που να κρατηθει! Τα εθνικα τον απασχολουν μεγιστα , η λεηλασια εισοδηματων η φτωχεια που ερχεται , η ανεργια και φυσικα η λαθρο! Να μπει μπροστα και οχι να γινει ουρα! Ο κοσμος τον ψηφισε γιατι περιμενει ελπιδα!

Ανώνυμος είπε...

Αντιπολίτευση σημαίνει ελέγχω, παράγω πολιτικό λόγο με προτάσεις, προάγω την δημοκρατία και όταν χρειάζεται συναινώ....
Η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων και όχι η κομματική στρέβλωση μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα, στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.
Την χώρα δεν την κυβέρνησε μόνο το ΠΑΣΟΚ ή μόνο η ΝΔ... και τα δυο κόμματα είναι συνυπεύθυνα...και τα δυο κόμματα έχουν κάνει τραγικά λάθη. Η διόγκωση του Δημόσιου χρέους, η αύξηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, η διαφθορά, η διαπλοκή, η αδιαφάνεια είναι αποτέλεσμα των δικομματικών εναλλαγών εξουσίας. Οι κομματικές οργανώσεις αντί να παράξουν ιδέες και να βοηθήσουν στην ευρύτερη καλυτέρευση της καθημερινότητας των Ελλήνων, στην διαφάνεια και την ισονομία, λειτούργησαν και λειτουργούν σαν γραφεία ευρέσεως εργασίας και μικροεξυπηρετήσεων.
Αν δεν γίνει αυτοκριτική πρώτα απ' όλα στους κομματικούς μηχανισμούς και ουσιαστικός διάλογος με την κοινωνία, αλλαγές και νέες ιδέες δεν μπορούν να παραχθούν, δεν μπορεί να παραχθεί πολιτική.
Ζούμε σε πολύ δύσκολες στιγμές. Οι αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει το 81. το 90, το 93, το 2004 και το 07, πρέπει να γίνουν τώρα. δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως πολίτες και πολιτικά όντα και όχι κομματικά στελέχη!!!

Ανώνυμος είπε...

καρολος είπε
Φεβρουαρίου 3, 2010 στο 2:59 μμ e

ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ;ΕΛΑ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΒΟΓΓΑΕΙ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ.ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ…

Ανώνυμος είπε...

Για νε ειμαστε σοβαροι επιτελους
καποιοι πρεπει να κατεβασουν τις σημαιες της ΝΔ .
υπευθυνοι ειναι και η ΝΔ σε πολυ μεγαλο βαθμο για την σημερινη καταστασι της χωρας .
Θα κανανε πολυ καλα αν ζητουσαν απο τον καραμανλη και τα οικονομικα του επιτελεια να πουν πως διαχειρισθηκαν το δημοσιο χρημα , και αφου ο σημιτης τα ειχε κανει οπως τα εκανε για αυτο ειχε φερει ο λαος στην εξουσια , και τι ειδε τα ιδια και χειροτερα.
Μονο με την παραπομπη στην δικαιοσυνη πρωθυπουργων και των
οικονομικων τους επιτελειων θα ξεκαθαριζε ο τοπος και η καταστασι ετσι για να βλεπαμε που πηγαινε το χρημα και ποιοι ειναι υπευθυνοι για την σημερινη καταντια.
τωρα σχολια τυπου -καραμανλης και αντιπολιτευση ειναι το λιγωτερο αστεια αν οχι κατι αλλο.
Αμεση καταθεσι νομοσχεδιου τωρα στην βουλη περι ευθυνης πρωθυπουργων και οικονομικων υπουργων αναδρομικα εδω και 15 χρονια και οποιος ειναι αθωοι απλα θα δικαιωθουν στην δικαιοσυνη.
Ολα τα αλλα ειναι μπλα μπλα λογια της πλωρης ετσι για να λεμε.