Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιστημόνων από τον ΟΑΕΔ

Η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, χθες από την Καλαμάτα με δήλωσή της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για το 2009, για την επιχορήγηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων και σημείωσε ότι «συνολικά έχουν εγκριθεί 6.000 νέες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο την ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση των νέων επιστημόνων, που αποφασίζουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους, δημιουργώντας τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφή με την ειδικότητα τους».

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι «από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες και η δαπάνη των 90 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος (45 εκατ. ευρώ για το 2009 και 45 εκατ. ευρώ για το 2010 ) επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.».

Η κ. Καλαντζάκου ανέφερε ότι στο «πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νέοι επιστήμονες που είναι ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι καθώς και μηχανικοί, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών (που παρέχουν υπηρεσίες, εντασσόμενες στα ελεύθερα επαγγέλματα) με βασική προϋπόθεση είναι να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεωτικά από τις 2 Ιανουαρίου 2009 και μετά».

Τέλος επεσήμανε πως «στόχος του υπουργείου Απασχόλησης, είναι στην κρίσιμη οικονομική αυτή περίοδο, να στηριχθούν οι νέοι επιστήμονες που κάνουν το ξεκίνημα τους στην αγορά. Το πρόγραμμα προχωρά καλά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. και βέβαια στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. στην Καλαμάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: