Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Άκρα του τάφου σιωπή από τα πράσινα blogs....

...και των συνοδηπόρων τους !


Μπράβο παιδιά. Και σε ανώτερα η δημοκρατία που πρεσβεύετε.

ΔΕΥΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟΝ ΣΗΜΕΡΑ για τις «μίζες» του Γιωργάκη.


Τον τελευταίο ελιγμό επιχειρούν σήμερα οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.



Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι έδωσαν το «παρών» από νωρίς το πρωί ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, αλλά οι συνήγοροί τους δηλώνουν… απόντες. Κάποιοι, μάλιστα, αναμένεται να παραιτηθούν από την υπεράσπιση των πελατών τους, επιχειρώντας να τινάξουν στον αέρα τις απολογίες!
Στόχος; Να καταφέρουν να μεταθέσουν τις απολογίες για μετά τις ευρωεκλογές.



Οπως βεβαιώνουν δικαστικές πηγές, σε περίπτωση παραίτησης των δικηγόρων θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να διοριστούν νέοι και να προσέλθουν οι κατηγορούμενοι να δώσουν εξηγήσεις…



Χθες, από τους επτά κατηγορούμενους μόνον οι δύο, και συγκεκριμένα τα πρώην στελέχη της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με το δικαστικό λειτουργό για να του παραδώσουν τα υπομνήματά τους. Και στους δύο ο ανακριτής αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους δώσει νέα προθεσμία. Την αρχή στα αιτήματα αναβολής την έκανε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Ζήτησε προθεσμία έως τις 9 Ιουνίου.



Τη σκυτάλη πήραν το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, όπως και τα πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρίας, Χρήστος Καραβέλας και Ηλίας Γεωργίου. Ο κ. Νίκος Ζαγοριανός, όπως αποκάλυψαν νομικοί κύκλοι, δεν ήταν αρνητικός αρχικά σε μία σύντομη αναβολή, αλλά κάτι μεσολάβησε με το έγγραφο που είχε συντάξει ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων και άλλαξε άρδην γνώμη!



Πάντως και χθες, ένα 24ωρο πριν περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ως κατηγορούμενοι, οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους τις αντιρρήσεις τους στον ανακριτή ζητώντας την ακυρότητα της διαδικασίας κλήτευσής τους, την οποία θεωρούν δικονομικά ανίσχυρη. Ο ισχυρισμός τους είναι ότι μετά την κλήση τους σε απολογία προστέθηκαν οι επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του Δημοσίου, στο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Λένε δε ότι η κλήση που τους επιδόθηκε για να απολογηθούν δεν έχει επίσημη σφραγίδα και υπογραφή του ανακριτή και χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πρόσκληση, χωρίς να αναφέρονται οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.



Οποιες και αν είναι οι σημερινές εξελίξεις, η κρίσιμη ώρα για κάποιους από τους επτά κατηγορούμενους, Μιχάλη Χριστοφοράκο, Πρόδρομο Μαυρίδη, Χρήστο Καραβέλα, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Εμμανουήλ Σταυριανό, Γιώργο Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου, έφτασε.


Για κάποιους άλλους είναι πολύ κοντά. Μετά την απολογία τους για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην επίμαχη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, θα κριθεί εάν θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή.


stelios

Δεν υπάρχουν σχόλια: