Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Μουζάλας αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομά της

Εθνικιστές χαρακτηρίζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και όλους όσοι ζητούν την παραίτηση Μουζάλα.

To πρακτορείο Mia της ΠΓΔΜ σε εκτενές ρεπορτάζ του αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε με τις δηλώσεις Μουζάλα και το γεγονός ότι «αποκάλεσε τη Μακεδονία με το όνομά της».
«Οι Έλληνες εθνικιστές θεωρούν να επιμένουν ότι η Ελλάδα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», προσθέτει.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη... 
Ειδικότερα στο δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου υπογραμμίζεται: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Ο πατέρας του είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, που έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το 1993 από τους εθνικιστές- μέλη του κόμματός του, οι οποίοι «επαναστάτησαν», θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθούσε έναντι της «Μακεδονίας», δεν ήταν σκληρή.»

Η σκοπιανή έκδοση του Independent αφού περιγράφει τις δηλώσεις του προέδρου Ιβάνοφ σχετικά με τους πρόσφυγες που έφυγαν από την Ειδομένη κάνει μια μικρή αναφορά στον Γιάννη Μουζάλα, επισημαίνοντας ότι ο εταίρος από το εθνικιστικό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομα της και δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις συντομογραφίες που οι Έλληνες εθνικιστές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: