Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία

πουτιν συριαΤην εντολή να αρχίσει η απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει τους στόχους της, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο, με τους υπουργούς Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ...

Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ξεκινήσει την Τρίτη, τους είπε ο Πούτιν, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία.
«Η αποτελεσματική δουλειά του στρατού μας δημιούργησε τις συνθήκες για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. 

Θεωρώ ότι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο Αμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Με τη συμμετοχή του ρωσικού στρατού, οι συριακές δυνάμεις μπόρεσαν να πετύχουν σημαντική ανατροπή στη μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία. Για αυτό δίνω εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου όγκου των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τα εδάφη της Συρίας, ξεκινώντας από αύριο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Reuters. Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Ρωσίας στη Συρία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πρόσθεσε ο Πούτιν, που δεν έθεσε χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της αποχώρησης των στρατευμάτων.

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να τον ενημερώσει για αυτή την απόφασή του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. O Σύρος πρόεδρος συμφώνησε με αυτή την κίνηση.
Η Μόσχα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Αυτή η κίνηση, όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο Πούτιν, ήταν σε συνάρτηση με το επίσημο αίτημα που είχε κάνει στη Ρωσία ο Ασαντ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: