Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ειδομένη προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Κρατώντας ένα σχοινί προσπαθούν, ο ένας πίσω από τον άλλο, να περάσουν ένα ποτάμι λίγα μέτρα από τα σύνορα, περίπου 500 πρόσφυγες που ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης αποφασισμένοι να φτάσουν στην ΠΓΔΜ, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.
Εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ...
Εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ταλαιπωρημένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πρόσφυγες με μικρά παιδιά, πήραν στα χέρια, το πρωί, όλα τους τα υπάρχοντα και ξεκίνησαν με πορεία να βρουν κάποιο σημείο για να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Δείτε το βίντει ΕΔΩ!


prosfiges tweet1
Φωνάζοντας συνθήματα «ανοίξτε τα σύνορα» και «θέλουμε να φύγουμε», η ομάδα των περίπου 500 ανθρώπων, κατευθύνθηκε στο χωριό της Ειδομένης και στη συνέχεια, από αγροτικούς δρόμους, βρέθηκε στο χωριό Χαμηλό. Σε διακριτική απόσταση τους ακολουθούν άνδρες της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι ακόμα και αν περάσουν στην ΠΓΔΜ, θα συλληφθούν από τις γειτονικές αρχές και θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

prosfiges tweet2
Ωστόσο, οι πρόσφυγες θέλουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σύνορα και συνεχίζουν την πορεία τους παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών και εθελοντών που τους ακολουθούν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: