Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μητσοτάκης: Αν δεν παραιτηθεί ο Μουζάλας, πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος

Μητσοτάκης: Αν δεν παραιτηθεί ο Μουζάλας, πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος

Επιβεβλημένη είναι η παραίτηση Mουζάλα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρέπει να παραιτηθεί επειδή προέβη σε ατόπημα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο κ. Μουζάλας δεν πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση μόνο για το «Μακεδονία», αλλά και γιατί απέτυχε στο έργο του... Μετά και τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του κ. Μουζάλα από τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αν δεν παραιτηθεί ο Μουζάλας, πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «οφείλει απάντηση μέσα στην ημέρα». Και η επίθεση συνεχίστηκε για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό. «Αμήχανη και μοιραία η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Ακόμα και τώρα εμφανίζονται αδύναμοι να ασκήσουν μία αποτρεπτική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση στην Ειδομένη, λέγοντας «πλήρης η απουσία του κράτους στο κολαστήριο της Ειδομένης». Παράλληλα απάντησε και στο επιχείρημα της κυβέρνησης πως σε συνεννόηση με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν προχώρησε στη δημιουργία δομών φιλοξενίας στα σύνορα, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, γιατί αυτό λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους πρόσφυγες, σε σύνορα που είναι ήδη κλειστά.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «αν δεν θέλανε κρατική δομή στην Ειδομένη, να είχαν αποτρέψει να φθάσουν εκεί 20.000 πρόσφυγες. Ίσως ήθελαν την εικόνα αυτή της Ειδομένης γιατί προσδοκούσαν οφέλη σε άλλο πεδίο».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: