Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ H «ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: Ο Ερντογάν απάντησε με βομβαρδισμούς στις βάσεις του ΡΚΚ (ΦΩΤΟ +ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της χθεσινής επίθεσης στην Αγκυρα ήταν γυναίκα

ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί...
 πρόσθεσε.
Το όνομα της «Μαύρης Χήρας» είναι Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ και κατάφερε να σκορπίσει μέσα σε ένα βράδυ το θάνατο στην Άγκυρα, με τη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό και μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι.
xira
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Οι φωτογραφίες της Σεχέρ “παίζουν” σε όλα τα  μέσα ενημέρωσης και μεταδίδουν πως πρόκειται για μια 24χρονη κοπέλα, η οποία σπούδαζε Τουριστικές Επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο του Balikesir και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.
Η Σεχέρ, μαζί με τις τέσσερις συμφοιτήτριες της, τις αδερφές Χαμιντέ, Καντέρ και Σουρεγιά Σακλί, καθώς και την Γεσίμ Ακιουρέκ, είχαν περάσει από δίκη -που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί- κατηγορούμενη για τη συμμετοχή της στο PKK και για προπαγάνδα για εγκληματικές ενέργειες.
Όπως αναφέρει  το News. az, η βομβίστρια έφτασε στην Άγκυρα πριν από πέντε ημέρες μαζί με έναν άνδρα.
ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με.. αίμα στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση. Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.
Συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν θέσεις στην περιοχή Καντίλ, στα βουνά του βορειότερου άκρου του Ιράκ, όπου έχουν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: