Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! Ανεξάρτητο κράτος θα ανακηρύξουν οι Κούρδοι της Συρίας

Η διάσκεψη στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή της βόρειας Συρίας στοχεύει στην έγκριση ενός «ομοσπονδιακού δημοκρατικού» συστήματος διακυβέρνησης στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με έγγραφο.
Η διάσκεψη που διεξάγεται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή της βόρειας Συρίας έχει ως στόχο την έγκριση ενός «Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού» συστήματος διακυβέρνησης για την περιοχή αυτή και διαβλέπει την αποτυχία...
των υπό τον ΟΗΕ ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στη Γενεύη, σύμφωνα με έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Ρόιτερς.
Το σύστημα αυτό προβλέπει «περιοχές δημοκρατικής αυτοδιοίκησης» που θα χειρίζονται τις δικές τους υποθέσεις οικονομίας, ασφάλειας και άμυνας, σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο σχεδίασε μια επιτροπή προετοιμάζοντας τη συνάντηση αυτή.
Ο Άλνταρ Χαλίλ, ένας Κούρδος αξιωματούχος της Συρίας και εκ των διοργανωτών της διάσκεψης αυτής στην πόλη Ρμέιλαν, δήλωσε ότι αναμένει η διάσκεψη να εγκρίνει ένα νέο πολιτικό σύστημα και ότι το καλύτερο είναι ο «δημοκρατικός φεντεραλισμός».
Σε δηλώσεις που έκανε στο Ρόιτερς, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επεξεργασία των λεπτομερειών του σχεδίου θα γίνει αργότερα. Στο έγγραφο αυτό ζητείται η εγκαθίδρυση του «Ομοσπονδιακού Δημοκρατικού Συστήματος της Ροζάβα-Βόρεια Συρία«. Ροζάβα είναι η κουρδική ονομασία για τη βόρεια Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: