Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΓΚΑΦΑ Ή ΟΧΙ; Σάλος με τον Μουζάλα που αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»! – Την παραίτησή του ζητά η Ν.Δ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις προκαλεί η αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια με την ονομασία «Μακεδονία».


Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ ο κ. Μουζάλας αναφέρεται στο περιστατικό με το πέρασμα εκατοντάδων προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ τη Δευτέρα και λέει τα εξής:

«Υπάρχουν δυο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη πολύ δύσκολα μεταφέρονται διότι προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Δεν φεύγουν από εκεί. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη που την έχετε κι εσείς βγάλει (Τσίμας: Αυτή που τους μοιράσανε). Ναι το χαρτί που τους μοιράσανε, τους δώσανε κανονικά ραντεβού, πνιγήκανε τρεις όπως ξέρετε, οι άλλοι συνελήφθησαν, η αστυνομία το διερευνά και νομίζω ότι γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό το πράγμα. (Τσίμας: θα μάθουμε ποιοι είναι) Ναι οφείλουμε να μάθουμε ποιοι είναι».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.
Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.
Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Πρώτη αντίδραση Μουζάλα

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα». Με αυτό τον τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84 σχολίασε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Ο ίδιος πληροφορήθηκε από τον Αθήνα 9.84 τις διαστάσεις που άρχισε να παίρνει το θέμα και όπως μας ενημέρωσε, σκοπεύει να εκδώσει και δελτίο Τύπου για να δικαιολογήσει ότι δεν το έκανε σκόπιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: