Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ! «Εξωφρενικοί οι Τούρκοι! Έριξαν το Su – 24 και κρύφτηκαν πίσω από το ΝΑΤΟ!»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η συνέντευξη Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον 1.392 δημοσιογράφων απ” όλον τον κόσμο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι λάβρος κατά της Τουρκίας.

Ο “τσάρος” έδειξε αμέσως με την πρώτη ερώτηση τις προθέσεις της Μόσχας έναντι της κυβέρνησης της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν:
“Δεν βλέπω τις προοπτικές ανάκτησης... των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο” είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συνέχισε με νόημα: “Είναι πολύ δύσκολο , σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν οι επαφές με τη σημερινή τουρκική ηγεσία”
Αμέσως μετά ήρθε και η εξήγηση για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τύπου Su – 24: 
“Το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού είναι μια εχθρική πράξη. Επιπλέον, η Τουρκία επιχείρησε να παραπονεθεί στο ΝΑΤΟ , αντί να επιχειρήσει την εξεύρεση μιας λύσης. Αν ήταν ένα ατύχημα θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξωφρενικό».
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι παρά τα κανάλια επικοινωνίας που υπήρχαν οι Τούρκοι δεν προειδοποίησαν για την περιοχή των Τουρκμένων όπου επιχειρούσε το Su – 24. Άφησε υπόνοιες για πιθανή εξυπηρέτηση των Αμερικανών από μέρους της Τουρκίας τόνισε όμως με νόημα πως οι Τούρκοι με την ενέργειά τους αυτή “έβαλαν τον εαυτό τους σε μια σοβαρή κατάσταση .”
Η συνέντευξη Τύπου γίνεται για 11η συνεχόμενη χρονιά κι αναμένεται μαραθώνια. Αρκεί ν” αναφέρουμε ότι η αντίστοιχη του 2008 διήρκησε 4 ώρες και 40 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: