Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή στις αναφορές του Ρουσόπουλου

Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή στις αναφορές του Ρουσόπουλου

«Φωτιές» από τις δηλώσεις στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού

Υποστηρίζουν ότι οι δυο άνδρες δεν έχουν ανοιχτή γραμμή, ότι δεν βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή επικοινωνία
«Φωτιές» έχουν βάλει με τις δηλώσεις τους οι στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι οποίοι αποκάλυψαν τις τελευταίες ώρες επικοινωνίες του πρώην πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, σε...

κρίσιμες στιγμές για την χώρα.
Ο κ. Ρουσόπουλος, μάλιστα, ξάφνιασε με τις επαινετικές αναφορές που έκανε για τον κ. Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Στυλιανίδης αποκάλυψε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καραμανλή το βράδυ της κρίσιμης 17ωρης διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πάντως, από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή σχολιάζουν τις δηλώσεις Ρουσόπουλου, τονίζοντας ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν στο παρελθόν και πως οι δυο άνδρες δεν έχουν ανοιχτή γραμμή, ότι δεν βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή επικοινωνία.
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι αναφορές Ρουσόπουλου σε ηγετικά χαρακτηριστικά του Τσίπρα δεν συνεπάγονται και συνολική πολιτική αποδοχή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν σημαίνει ότι αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται για το καλό της χώρας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν με νόημα ότι ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει ακόμη και με απευθείας επικοινωνίες, όταν κρίνει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλησε να κάνει τότε ήταν να λειτουργήσει ο λόγος του ως αντίβαρο προς τις φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος εισηγούνταν ακόμη και ρήξη με την Ευρώπη.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως γνωρίζει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καραμανλής «είχαν στο παρελθόν μία-δύο επικοινωνίες», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστά, δεν λέω κάτι καινούργιο, έχουν δημοσιοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, «οι όποιες επαφές έχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα τέτοιας πολιτικής κατάταξης ή πολιτικού βεληνεκούς, για το καλό της χώρας, μόνο θετικές είναι», ενώ ερωτηθείς σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, του απέδωσε ηγετικά εύσημα και τον παρομοίασε σε κάποια σημεία με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ο Τσίπρας έχει αναδειχθεί σε ηγέτη. Αυτό είναι αλήθεια. Και αναδεικνύεται σταθερά, με κάθε ευκαιρία που του δίνεται», είπε και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι σε πολλά στοιχεία, τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του, μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς τη βαρύτητα την πολιτική και την επιστημονική που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε καμία περίπτωση, διότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας μεγάλος καθηγητής στη διακυβέρνηση».

Protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: