Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Το λόμπι της δραχμής πίσω από τον πόλεμο κατά Καραμανλή και Μεϊμαράκη

Το σενάριο ήταν απολύτως αναμενόμενο…. 

Το λόμπι της δραχμής και ορισμένοι δορυφόροι του, μαζί με τα πρόθυμα “βαποράκια” τους εντός της Νέας Δημοκρατίας, ενορχήστρωσαν έναν πρωτοφανή πόλεμο κατά του Κώστα Καραμανλή και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις τελευταίες μέρες, διαπιστώνοντας ότι το τεχνικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου δεν άλλαξε τα δεδομένα.

Η μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της διαπλοκής, που θέλει να ελέγξει τις εξελίξεις...στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ώστε να ελέγξει συνολικά τις εξελίξεις στη χώρα.
Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραπαίει, η διαπλοκή δεν επιθυμεί μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Και για να είναι η Νέα Δημοκρατία ισχυρή, θα πρέπει να είναι συμπαγής και ενωμένη, και η ηγεσία της να μην έχει… ουρές στη διαπλοκή και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Γι’ αυτό και ο λυσσώδης πόλεμος κατά του Κώστα Καραμανλή και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος που όρθωσε ανάστημα κατά της διαπλοκής. Γι’ αυτό και δόθηκε σκληρή μάχη για να ηττηθεί και να απομακρυνθεί, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τον διαδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2009, στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, η Νέα Δημοκρατία είχε… υποστείλει τη σημαία κατά της διαπλοκής. Και αυτός ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους η χώρα κατέρρευσε, και ουσιαστικά απώλεσε την εθνική αυτοδιάθεσή της.
Με την επιστροφή του καραμανλισμού στη Νέα Δημοκρατία, μέσω της εκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και την παράλληλη ενεργοποίηση του Κώστα Καραμανλή, το… πάρτι των τελευταίων ετών τελειώνει.
Και το λόμπι της δραχμής δίνει μέχρι την τελευταία στιγμή λυσσώδη μάχη για να αποτρέψει αυτή τη μεγάλη ανατροπή.

Οι ενδείξεις ωστόσο δείχνουν ότι η μάχη αυτή… χάθηκε για τη διαπλοκή και το λόμπι της δραχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: