Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο Καραμανλής ως “εφεδρεία σταθερότητας”, και η… υστερία της διαπλοκής κατά Μεϊμαράκη

Η μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προσέλαβε τις τελευταίες ημέρες (απολύτως) προσωπικά χαρακτηριστικά.

Με τον Κώστα Καραμανλή να μπαίνει απέναντι στη διαπλοκή, και τη διαπλοκή να προσπαθεί ως το τέλος να… ανανεώσει την παρέμβασή της στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, με την εκλογή ενός υποψηφίου που θα είναι περισσότερο… διαχειρίσιμος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τη στήριξη του καραμανλικού στρατοπέδου σηματοδοτούν... σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τη μάχη συνείδησης της Κεντροδεξιάς απέναντι στη διαπλοκή.

Μια διαπλοκή που πολέμησε ιστορικά τη Νέα Δημοκρατία, πριμοδοτώντας το ΠΑΣΟΚ.

Μια διαπλοκή που δημουργούσε νέα κόμματα, με πρόθυμους μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, για να φράξει το δρόμο του Κώστα Καραμανλή προς την εξουσία, πριν από το 2004.
Μια διαπλοκή που, μετά την ήττα της από τον καραμανλισμό το 2004, έδωσε λυσσώδη μάχη για να εμποδίσει το έργο του ανιψιού του Εθνάρχη και τελικά να τον ρίξει από την εξουσία το 2009, με τον Γιώργο Παπανδρέου να τον διαδέχεται στην πρωθυπουργία, και τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Μια διαπλοκή που έκτοτε, και για τα τελευταία 6 κρίσιμα χρόνια… είχε ήσυχο το κεφάλι της από την Κεντροδεξιά, καθώς η Νέα Δημοκρατία… πακέταρε τη σημαία της μάχης κατά των οργανωμένων συμφερόντων.
Μια διαπλοκή που ξαναβγήκε από τη ντουλάπα με τους σκελετούς, για να μπαχαλοποιήσει τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, αξιοποιώντας την “πέμπτη φάλαγγα” που υπάρχει στη Συγγρού. Έτσι ώστε, μετά την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Νέα Δημοκρατία να έχει απαξιωθεί τόσο πολύ, ώστε να έχει περιοριστεί ο παρεμβατικός ρόλος της στον δημόσιο βίο.
Μια διαπλοκή που διαπιστώνει τις τελευταίες μέρες ότι… έχασε, αλλά δεν το βάζει κάτω, και συνεχίζει να δίνει τη μάχη, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή.
Μια διαπλοκή που τρέμει στην ιδέα της “απελευθέρωσης” της Νέας Δημοκρατίας, και της επιστροφής της Κεντροδεξιάς στις ηθικές αξίες του καραμανλισμού.

Τον Κώστα Καραμανλή άλλωστε, ακόμη και ως “εφεδρεία σταθερότητας” για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα, εξακολουθούν να τον φοβούνται εκείνοι που τον άκουσαν να τους δίνει την ταυτότητα του… νταβατζή.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: